• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeská lepenice
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeská lepenice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeská lepenice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • kmín
    • 1
      ks cibule
    • 1
      balíček bílé zelí kysané
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 250
      g uzený bok libový

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem do měkka. Cibuli a uzený bok nakrájíme na malinké kostičky, podlejeme lžičkou oleje a hodně na pánvi osmažíme. Zelí scedíme a překrájíme na krátko. Horké uvařené brambory rozšťoucháme kvedlačkou nahrubo, přidáme překrájené zelí a zalijeme opečeným uzeným i s tukem. Důkladně promícháme a ihned podáváme.
2
Jí se jako samostatné jídlo. Je syté a velmi dobré.
3
Kdo chce zdravější variantu, vynechá uzené. Vzhledem k tomu, že zelí se nevaří ani nijak nedusí, nepřichází o tolik potřebné vitamíny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 28. 2. 2008 09:11

    Lepenici jsem se naučila od maminky a ta zelí vařila a uzený jsme vynechávali. Ale i tak je to super jídlo které jsem naučila vařit manžela i dceru.Máme rádi zelí i brambory tak ho vaříme velice často.

  • olga lisáková | 31. 1. 2007 13:37

    Moc nám chutnalo. Také mě napadlo zapéct, ale nebyl čas. Bok jsem nahradila slaninou a na kolečka vařeným párkem a zelí jsem prohřála na pánvi společně s cibulkou a slaninou. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.

  • Lidka Kábrtová | 25. 1. 2007 13:04

    U nás se Lepenice dělá často. Je možné ji zapéct, jak říká Hedvika, ale není to nutné.

  • Jarča | 25. 1. 2007 07:28

    Noc dobré jídlo. Já na něj využívám zelí, které mi zbyde po vepřo-knedlo-zelu. Nevadí, že je přislazené, my máme raději sladší. Cibulku a rozškvařený špek přidávám také.

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2007 06:34

    Lidka, tak ste ma navnadili na tú lepenici, že som včera zmenila jedálny lístok. Bôčik som kúpila po ceste z práce, zvyšok bol doma. Dala som surovú kapustu, presne podľa vášho receptu, a bola to neskutočná dobrota. Nevedeli sme sa dojesť. Darmo, tie najjednoduchšie jedlá sú niekedy naozaj najlepšie a najchutnejšie. Vďaka za recept a pridávam 1 :)))

  • Zuzka L. | 24. 1. 2007 22:22

    To vypada jednoduse a chutne, o vikendu urcite vyzkousim.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2007 19:07

    Taky jsme vždycky dávali zelí vařené a smaženou cibuli, bez masa. To syrové zelí určitě zkusím, divím se, že mne to samotnou nenapadlo, když ho máme tak rádi:-)))

  • Hedvika | 24. 1. 2007 18:12

    Dělám téměř stejně,jen to pak šoupnu aspoň na 30 minut zapéct do trouby.To zelí není úplně syrové(já vím asi ztratí nějaké vitamíny) a na vrchu je kůrčička.Někdy všechno trošku zjemním mlékem,jako kaši.Terezko,asi začnu počítat,kolik toho zelí spořádám já...no... asi toho taky bude hodně.Kysané zelí je prostě to nejlepší na světě ..:-))))

  • MartinV | 24. 1. 2007 17:11

    Taky rád dělám, ze syrového zelí a bez masa a smažení, dávám recept samostatně.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 15:41

    Lidka, ja sa na to teším, kyslú kapustu naberám vždy 2xviac ako potrebujem, pretože polovicu zjem surovú, kým jedlo pripravím. Inak, my dvaja s manželom spráskame za zimu 45 kg kyslej kapusty, dcéru nepočítam, tá v zime je doma len na Vianoce a cez jarné prázdniny jej beriem do fľaše. Určite urobím podľa vášho receptu :)))

  • Lidka Kábrtová | 24. 1. 2007 13:37

    Terezko, mě tenhle recept učil jeden rozhlasový režisér:-). Toho nevařeného zelí se nebojte, je to dobré a zdravé.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 13:26

    Nerobila so ešte, ale čítala som tento recept v jednom časopise ( samozrejme s iným názvom, bol v slovenčine) a tam sa dávala polovica dusenej kapusty a polovica surovej.

  • Anonym | 24. 1. 2007 10:38

    Místo uzeného dávám usmaženou cibulku a přidávám majoránku.

  • Lidka Kábrtová | 24. 1. 2007 10:18

    Zdeno, zkuste dát jednou syrové. Ani ho neproplachujte, jen důkladně vyždímejte. Kyselé to není, nemusíte se toho bát.

  • Zdena.L | 24. 1. 2007 10:09

    Je to jedinečná pochoutka, jen po ní často bývá špatně - z přejedení. My to zelí dáváme vařené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Cibule Kmín Rostlinný olej Uzený bok
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sekaná pečeně plněná vejci

Sekaná pečeně plněná vejci

Domácí Rumcajs

Domácí Rumcajs

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Cannelloni s boloňskou omáčkou a bešamelem

Cannelloni s boloňskou omáčkou a…

Holandská hrachová kaše

Holandská hrachová kaše

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Polévka s uzenými žebry a kroupami

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

45
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…
45
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
27
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
26
Mrkvové placičky
Mrkvové placičky
25
Skořicové šneky
Skořicové šneky

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Topmodelka Soukupová: Detaily rozvodu s miliardářem!

Topmodelka Soukupová: Detaily rozvodu s miliardářem!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

  • Recepty.cz
  • Jihočeská lepenice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact