• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jihočeská lepenice
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeská lepenice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeská lepenice
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory
    • kmín
    • 1
      ks cibule
    • 1
      balíček bílé zelí kysané
    • 1
      lžička rostlinný olej
    • 250
      g uzený bok libový

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem do měkka. Cibuli a uzený bok nakrájíme na malinké kostičky, podlejeme lžičkou oleje a hodně na pánvi osmažíme. Zelí scedíme a překrájíme na krátko. Horké uvařené brambory rozšťoucháme kvedlačkou nahrubo, přidáme překrájené zelí a zalijeme opečeným uzeným i s tukem. Důkladně promícháme a ihned podáváme.
2
Jí se jako samostatné jídlo. Je syté a velmi dobré.
3
Kdo chce zdravější variantu, vynechá uzené. Vzhledem k tomu, že zelí se nevaří ani nijak nedusí, nepřichází o tolik potřebné vitamíny.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská kulajda od maminky

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 28. 2. 2008 09:11

    Lepenici jsem se naučila od maminky a ta zelí vařila a uzený jsme vynechávali. Ale i tak je to super jídlo které jsem naučila vařit manžela i dceru.Máme rádi zelí i brambory tak ho vaříme velice často.

  • olga lisáková | 31. 1. 2007 13:37

    Moc nám chutnalo. Také mě napadlo zapéct, ale nebyl čas. Bok jsem nahradila slaninou a na kolečka vařeným párkem a zelí jsem prohřála na pánvi společně s cibulkou a slaninou. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.

  • Lidka Kábrtová | 25. 1. 2007 13:04

    U nás se Lepenice dělá často. Je možné ji zapéct, jak říká Hedvika, ale není to nutné.

  • Jarča | 25. 1. 2007 07:28

    Noc dobré jídlo. Já na něj využívám zelí, které mi zbyde po vepřo-knedlo-zelu. Nevadí, že je přislazené, my máme raději sladší. Cibulku a rozškvařený špek přidávám také.

  • Tereza Jarčušková | 25. 1. 2007 06:34

    Lidka, tak ste ma navnadili na tú lepenici, že som včera zmenila jedálny lístok. Bôčik som kúpila po ceste z práce, zvyšok bol doma. Dala som surovú kapustu, presne podľa vášho receptu, a bola to neskutočná dobrota. Nevedeli sme sa dojesť. Darmo, tie najjednoduchšie jedlá sú niekedy naozaj najlepšie a najchutnejšie. Vďaka za recept a pridávam 1 :)))

  • Zuzka L. | 24. 1. 2007 22:22

    To vypada jednoduse a chutne, o vikendu urcite vyzkousim.

  • Jaroslava Oumarová | 24. 1. 2007 19:07

    Taky jsme vždycky dávali zelí vařené a smaženou cibuli, bez masa. To syrové zelí určitě zkusím, divím se, že mne to samotnou nenapadlo, když ho máme tak rádi:-)))

  • Hedvika | 24. 1. 2007 18:12

    Dělám téměř stejně,jen to pak šoupnu aspoň na 30 minut zapéct do trouby.To zelí není úplně syrové(já vím asi ztratí nějaké vitamíny) a na vrchu je kůrčička.Někdy všechno trošku zjemním mlékem,jako kaši.Terezko,asi začnu počítat,kolik toho zelí spořádám já...no... asi toho taky bude hodně.Kysané zelí je prostě to nejlepší na světě ..:-))))

  • MartinV | 24. 1. 2007 17:11

    Taky rád dělám, ze syrového zelí a bez masa a smažení, dávám recept samostatně.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 15:41

    Lidka, ja sa na to teším, kyslú kapustu naberám vždy 2xviac ako potrebujem, pretože polovicu zjem surovú, kým jedlo pripravím. Inak, my dvaja s manželom spráskame za zimu 45 kg kyslej kapusty, dcéru nepočítam, tá v zime je doma len na Vianoce a cez jarné prázdniny jej beriem do fľaše. Určite urobím podľa vášho receptu :)))

  • Lidka Kábrtová | 24. 1. 2007 13:37

    Terezko, mě tenhle recept učil jeden rozhlasový režisér:-). Toho nevařeného zelí se nebojte, je to dobré a zdravé.

  • Tereza Jarčušková | 24. 1. 2007 13:26

    Nerobila so ešte, ale čítala som tento recept v jednom časopise ( samozrejme s iným názvom, bol v slovenčine) a tam sa dávala polovica dusenej kapusty a polovica surovej.

  • Anonym | 24. 1. 2007 10:38

    Místo uzeného dávám usmaženou cibulku a přidávám majoránku.

  • Lidka Kábrtová | 24. 1. 2007 10:18

    Zdeno, zkuste dát jednou syrové. Ani ho neproplachujte, jen důkladně vyždímejte. Kyselé to není, nemusíte se toho bát.

  • Zdena.L | 24. 1. 2007 10:09

    Je to jedinečná pochoutka, jen po ní často bývá špatně - z přejedení. My to zelí dáváme vařené.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory
Přílohy Brambory Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé zelí Brambory Cibule Kmín Rostlinný olej Uzený bok
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Veselá prošívaná deka

Veselá prošívaná deka

Velikonoční mazanec bez vajec

Velikonoční mazanec bez vajec

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Kávovo-ořechové řezy

Kávovo-ořechové řezy

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

86
Drůbeží salát II.
Drůbeží salát II.
74
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
62
Dýňová tortila
Dýňová tortila
54
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
47
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Vondráčková vyzvedla sestru v domově seniorů: Chtěla ji mít na narozeninách!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Kuchařová královnou večera! Které další krásky zazářily na oslavě nadace Lilie Khousnoutdinové?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Starosti Veroniky Žilkové s pejskem: Vážné zdravotní obtíže!

Starosti Veroniky Žilkové s pejskem: Vážné zdravotní obtíže!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

  • Recepty.cz
  • Jihočeská lepenice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact