• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 12
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sušenými houbami provoněná polévka. To je jihočeská kulajda, na které si můžete pochutnat k obědu i večeři. Uvařte jí plný hrnec ještě dnes.

Suroviny

4 porce
    • 2
      hrst sušené houby
    • 400
      g brambory typ B
    • 750
      ml vývar zeleninový
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžíce máslo
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 3
      ks bobkový list
    • 5
      ks nové koření
    • 5
      ks pepř celý
    • 250
      ml smetana 30%
    • 1
      hrst kopr nasekaný
    • 2
      lžíce cukr krupicový
    • 2
      lžíce ocet
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Oloupejte brambory a nakrájejte je na kostičky. V rendlíku přiveďte k varu vodu, dejte do ní vejce a vařte 8 minut. Poté je zchlaďte v ledové vodě a oloupejte.
2
V hrnci rozpusťte máslo, zaprašte ho moukou a umíchejte jíšku. Zalijte ji vývarem, přidejte vodu z hub a metličkou vše dobře rozmíchejte, aby se jíška rovnoměrně rozpustila. Přidejte brambory, houby a koření, přiveďte k varu a vařte na mírném plameni, dokud nejsou brambory takřka hotové.

RADA: Příprava jíšky

3
Vlijte smetanu, polévku ochuťte solí a pepřem, přidejte většinu nasekaného kopru. Už nevařte a chuť dolaďte cukrem a octem, dochucujte postupně podle toho, jak kyselou polévku máte rádi. Tu nalijte do talířů, přidejte vejce a zbylý kopr.

RADA: Jak ochutit polévku

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulajda

Kulajda

Kulajda paní hajné

Kulajda paní hajné

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská „pucková“ polévka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky FOOD
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cukr Hladká mouka Kopr Máslo Nové koření Ocet Pepř celý Smetana Sůl Sušené houby Vejce Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Rybízová buchta s čokoládou

Rybízová buchta s čokoládou

Vajíčková pomazánka III.

Vajíčková pomazánka III.

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Pikantní bezmasé rizoto se sýrem

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Bylinkový olej

Bylinkový olej

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Vepřové se zelím v minutkové verzi

Kokosové sušenky

Kokosové sušenky

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

30
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihofrancouzský salát
Jihofrancouzský salát
  • Recepty.cz
  • Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact