• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeská kulajda od maminky
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeská kulajda od maminky

autor: AlenaStechova
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 10
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeská kulajda od maminky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks brambory větší
    • 1
      lžíce sůl
    • 1
      ks mrkev půlka
    • hladká mouka dle potřeby
    • ocet dle potřeby
    • 1
      ks vejce
    • 1
      balíček masox celý
    • 1
      hrnek mléko třičtvrtě
    • 1
      kelímek smetana
    • 2
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření
    • 1
      hrst sušené houby
    • 1
      lžička kmín celý
    • 1
      ks kořen petržele půlka
    • podravka dle potřeby

Postup přípravy receptu

1
Začneme tím, že si oloupeme a nakrájíme brambory na kostky. Omyté vložíme do hrnce, který do poloviny naplníme vodou. Dáme na plotnu na nejvyšší stupeň. Mrkev a petržel (může být i celer) nastrouháme a hodíme k bramborám. Cibuli oloupeme a rozkrojenou na půl vhodíme také. Dokořeníme kmínem, solí, novým kořením, bobkovým listem a kostkou masoxu.
2
Než brambory změknou připravíme si mléko a mouku. Smícháme tak, aby to vypadalo jako takové řidší palačinkové těsto.
3
Brambory změkly, a tak je pravý čas na houby. Ztlumíme plamen na střední. Poté po troškách vléváme mléko-moučnou směs (ale opatrně) dokud polévka jemně nezhoustne. Necháme 5 minut povařit, abychom ve finále necítili z polévku mouku.
4
Za stálého míchání naléváme smetanu. Kulajda krásně zbělá a dostane konečně svou bělavou barvu.
5
Na závěr opatrně dochutíme octem (pomalu, aby se nezdrcla smetana) a ještě dochutíme podravkou. Rozklepneme vejce a rozšleháme ho v polévce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.

Jihočeská kulajda podle časopisu F.O…

Jihočeská „pucková“ polévka

Jihočeská „pucková“ polévka

Zelňačka mojí maminky

Zelňačka mojí maminky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kulajda
Polévky Červen Červenec Srpen Září Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Kmín Kořen petržele Masox Mléko Mrkev Nové koření Ocet Podravka Smetana Sůl Sušené houby Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Šlehačková sekaná

Šlehačková sekaná

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Vepřové v alobalu

Vepřové v alobalu

Brokolicové placičky za syrova

Brokolicové placičky za syrova

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Jednoduché bramborovo-rohlíkové knedlíky

Jednoduché bramborovo-rohlíkové…

Dušené maso s dýní

Dušené maso s dýní

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

83
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
76
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
37
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
35
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

S králem je zle? Harry má kráčet po boku Williama za rakví jejich otce

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

Hvězdy ve varu na Innogy party: Hrdličky a pařmeni!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
  • Recepty.cz
  • Jihočeská kulajda od maminky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact