Do 2 l vody dáme sůl, pokrájené houby, brambory, cibuli, kmín, kuličky koření a bobkový list. Vaříme do změknutí hub a brambor, vyndáme koření. Mouku a smetanu rozšleháme a nalijeme do polévka a povaříme. Vejce rozklepneme na misku a opatrně je vlijeme, aby zůstala celá, do vařící se polévky a povaříme. Přidáme kopr a dochutíme octem.
Přesně tak jsem to udělala a polévka byla výborná !!!!
Petr
|20. 11. 2010 21:06
já smíchávám dohromady:smetanu,mouku,kopr v misce a pak pomalu nalívám do odstavené polívky,aby se nesrazila.Nejlepší,kterou dělám. ;-)
michal jakouš
|1. 3. 2010 12:39
dát více kysané smetany
Jan Krejčí
|1. 3. 2009 12:34
Dělal jsem kulajdu podle tohoto receptu a byla moc výborná, jen bych doporučoval pro méně zručné, aby si před přidáním mouky a smetany přes síto vyndaly houby a brambory a pak smetanu spolu s moukou vlili do vody a elektrickým mixérem pořádně promixovali. Po té zpět vrátili houby a brambory. Já jsem to takto udělal a polévka byla krásně krémová a bez jediného žmolku. Ale je výborná