sklenice
nakládané houby
zavařené nakyselo - nebo 200g čerstvých
Postup přípravy receptu
1
Pokud máme houby zavařené dáme nejdříve vařit brambory se solí a potom přidáme houby (pokud máme houby čerstvé dáme vařit houby a potom přidáme brambory), když jsou brambory skoro vařené, přidáme smetanu a povaříme. Zahustíme moukou (můžeme rozmíchat v mléce) a přidáme vejce. Vejce trochu potrháme (nekvedláme). Nakonec dochutíme koprem. Můžeme trochu přikyselit octem.
2
Rada mojí kamarádky: mouku dejte do sklenice se šroubovacím víčkem třeba od velké majolky, zalejte trochou vody, zavíčkujte a třepejte. Mouka se krásně rozmíchá a nenechá hrudky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
miri
|5. 9. 2011 18:59
misto smetany davam bily jogurt rozmicham s vodou a pridam mouku, je to min kaloricke. ;-)
Anonym
|11. 1. 2007 22:55
V zimě a na jaře houby kombinuju: propláchlé lesní houby naložené v octě přinastavím pár žampiony a pro chuť a vůni přidám hrst sušených hub. V létě a na podzim dělám z čerstvě nasbíraných hub a přidávám trochu octa. A kromě brambor dávám také kousek celeru, petržele a mrkve.
mia
|11. 1. 2007 15:46
já přidávámbobkový list a na závěr ještě kopr a vajíčka dávám na tvrdo a místo kysané smetany tatru-taky dobroučké