Bobotie je tradiční jihoafrické jídlo z mletého masa, jehož chuť se krásně mísí s chutí sladkých surovin - rozinek a meruňkového džemu. Směs dochucuje koriandr, kari nebo kurkuma. Na vršku pokrmu nesmí chybět křupavá krustička z vajec a mléka.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami, ořechy, džemem, citronovou šťávou a dvěma vejci. Na závěr do směsi natrhejte namočenou bagetu. Osolte, opepřete.
Vložte na rozpálenou pánev s olejem a za stálého míchání smažte asi 5 minut. Poté přendejte do zapékací mísy.
3
Do misky rozklepněte zbylá vejce a dolijte zbytkem mléka, metličkou obě ingredience spojte. Přidejte nakrájený koriandr. Směsí zalijte orestované maso. Pečte 25–30 minut. Servírujte nakrájené s citronem a zeleninovým salátem.
Tip: Do mléka a vajec můžete kromě koriandru přihodit i trochu nastrouhaného zázvoru.