• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jihoafrické bobotie s rozinkami
Napište svůj komentář k receptu

Jihoafrické bobotie s rozinkami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Bobotie je tradiční jihoafrické jídlo z mletého masa, jehož chuť se krásně mísí s chutí sladkých surovin - rozinek a meruňkového džemu. Směs dochucuje koriandr, kari nebo kurkuma. Na vršku pokrmu nesmí chybět křupavá krustička z vajec a mléka.

Suroviny

4 porce
    • 1
      plátek bageta
    • 300
      ml mléko polotučné
    • 1
      ks červená cibule
    • 500
      g mleté maso
    • 1
      lžíce kari
    • 1
      lžíce kurkuma
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • 3
      lžíce meruňkový džem
    • 1
      ks citron
    • 5
      ks vejce
    • 30
      ml olivový olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      hrst koriandr

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Do poloviny mléka namočte chléb. Cibuli nakrájejte nadrobno a smíchejte ji s mletým masem, kari, kurkumou, rozinkami, ořechy, džemem, citronovou šťávou a dvěma vejci. Na závěr do směsi natrhejte namočenou bagetu. Osolte, opepřete.

RADA: Jak vybrat kvalitní mleté maso bez přidané vody

2
Vložte na rozpálenou pánev s olejem a za stálého míchání smažte asi 5 minut. Poté přendejte do zapékací mísy.
3
Do misky rozklepněte zbylá vejce a dolijte zbytkem mléka, metličkou obě ingredience spojte. Přidejte nakrájený koriandr. Směsí zalijte orestované maso. Pečte 25–30 minut. Servírujte nakrájené s citronem a zeleninovým salátem. Tip: Do mléka a vajec můžete kromě koriandru přihodit i trochu nastrouhaného zázvoru.

RADA: Jak správně skladovat vajíčka

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso pěti vůní

Hovězí maso s bambusem a houbami

Hovězí maso s bambusem a houbami

Hovězí maso rendang

Hovězí maso rendang

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové Hovězí FOOD
Oběd Večeře Pečení Afrika Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bageta Červená cibule Citron Kari Koriandr Kurkuma Meruňkový džem Mléko polotučné Mleté maso Olivový olej Pepř mletý Rozinky Sůl Vejce Vlašské ořechy

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Placky z kysaného zelí

Placky z kysaného zelí

Indiánky

Indiánky

Zeleninová česnečka s kroupami

Zeleninová česnečka s kroupami

Slané cukroví

Slané cukroví

Jednoduchý koláč s rebarborou a drobenkou

Jednoduchý koláč s rebarborou a…

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se smaženou zeleninou

Jednoduché ražničí (špízy) z pánve se…

Drůbeží výpečky

Drůbeží výpečky

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

65
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
58
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
52
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
52
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
51
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Štěpán Kozub po rozvodu: Přiznal novou lásku!

Štěpán Kozub po rozvodu: Přiznal novou lásku!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Jidášky našich babiček
Jidášky našich babiček
Jidášovy provazy
Jidášovy provazy
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
  • Recepty.cz
  • Jihoafrické bobotie s rozinkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact