• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jidášovy provazy
Napište svůj komentář k receptu

Jidášovy provazy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jidášovy provazy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g cukr
    • 3
      dl smetana
    • muškátový oříšek
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
  • Pomazánka
    • 100
      g med
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Droždí zalijeme trochou vlažné šlehačky, přidáme trochu cukru a mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme všechny ostatní přísady, přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme v těsto. Je-li potřeba přidáme ještě trochu smetany, aby se lépe zpracovávalo. Necháme vykynout.
2
Z vykynutého těsta vyválíme asi jako prst tlusté 15 cm dlouhé tyčinky. Vždy dvě k sobě splétáme "na provaz" a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Provazy potíráme smetanou a pečeme v troubě. Studené potíráme pomazánkou z utřeného másla a medu.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 1. 4. 2010 20:32

    Tak jsem pekla dnes - prý se Jidáše mají jíst na Zelený čtvrtek. Těsto je dobré, bezvadně se s ním pracuje, na můj vkus je dost sladké - dala jsem jen 80 g cikru, ale příště asi ještě uberu. Chyběla mi tu v receptu nějaká čísla, takže: udělala jsem z této dávky 18 kousků, pekla na 180°C a asi 20 minut, pak je potřela směsí másla, medu a rumu a ještě nechala 5 minut dojít. Voní celý byt :-)

  • Anonym | 6. 3. 2007 19:06

    Pekla jsem také loni a sypala krystalovým cukrem třtunovým a sekanými mandlemi, moc dobré

  • Nilda | 18. 4. 2006 18:56

    Provazy jsem vylepšila posypáním mákem a sekanými ořechy, krásné, dobré

  • Jana M. | 18. 4. 2006 11:33

    Recept jsem vyzkoušela a byla jsem potěšena. S těstem se dobře pracovalo, upečené provazy byly křehké, po závěrečné natírce ( neměla jsem na chalupě po ruce med, tak jsem do rozpuštěného másla přidala bezinkový sirup) se krásně leskly a nelepily. Jenom drobnost,tyčinky jsem vyválela delší ( 30cm ) a provaz jsem splétala z jednoho dílu ( rychlé, efektivní a hlavně tak jsem zvyklá z domu ). :-) Hezký den

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2006 13:57

    Provazy znám, peču a doporučuji:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Med Muškátový oříšek Polohrubá mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Klasické kremrole

Klasické kremrole

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Sýrovo-smetanové zapékané řízky

Výborná drobenková buchta

Výborná drobenková buchta

Drobenkový vločkový koláč - snadno, rychle, chutně

Drobenkový vločkový koláč - snadno,…

Lehký sirup z růží

Lehký sirup z růží

Margot řezy Danča

Margot řezy Danča

Doporučujeme

35 minut
Masové kuličky s pečenou dýní a petrželovým pyré

Masové kuličky s pečenou dýní a…

50 minut
Dršťková z bedel

Dršťková z bedel

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

45 minut
Nakládané houbičky

Nakládané houbičky

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

153
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
93
Bramborové šišky / noky (nejen) s mákem
Bramborové šišky / noky …
68
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
62
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
56
Vepřová líčka na červeném víně s bramborovými noky
Vepřová líčka na…

Zajímavé články

Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou polévku podle známé foodblogerky
Nepřekonatelný dýňový krém: Uvařte si skvělou…
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty, které se dědí po generace
Vesnické polévky 7x jinak: Poctivé české recepty,…
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte sladký recept ze starých krajových kuchařek
Víte, co je „rozcuchaná nevěsta"? Ochutnejte…
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob, jak zužitkovat úrodu jablek
Znáte jablečné máslo? Zkuste další skvělý způsob,…
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
Jak správně usušit houby, aby nezplesnivěly
AHA.cz Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mladý Polívka v seriálu Bratři a sestry: Neskutečná podoba s otcem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Pamela Anderson překvapila novým účesem! Vynesla hit letošního podzimu

Ženy.cz Po ránu mluvit prostě nebudu!

Po ránu mluvit prostě nebudu!

Blesk.cz Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

Zrádci 2: Program, účastníci, pravidla a kde sledovat živě?

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Velký horoskop lásky na říjen: Kdo ustojí krizi, kdo otěhotní a na koho čeká osudový vztah?

Další doporučené recepty:

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidášky našich babiček
Jidášky našich babiček
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
  • Recepty.cz
  • Jidášovy provazy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact