• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jidášovy provazy
Napište svůj komentář k receptu

Jidášovy provazy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jidášovy provazy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 4
      ks žloutek
    • 100
      g cukr
    • 3
      dl smetana
    • muškátový oříšek
    • 1
      špetka sůl
    • 30
      g droždí
  • Pomazánka
    • 100
      g med
    • 100
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Droždí zalijeme trochou vlažné šlehačky, přidáme trochu cukru a mouky a necháme vykynout. Do mísy dáme všechny ostatní přísady, přidáme vykynutý kvásek a zpracujeme v těsto. Je-li potřeba přidáme ještě trochu smetany, aby se lépe zpracovávalo. Necháme vykynout.
2
Z vykynutého těsta vyválíme asi jako prst tlusté 15 cm dlouhé tyčinky. Vždy dvě k sobě splétáme "na provaz" a klademe na plech vyložený pečícím papírem. Provazy potíráme smetanou a pečeme v troubě. Studené potíráme pomazánkou z utřeného másla a medu.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 1. 4. 2010 20:32

    Tak jsem pekla dnes - prý se Jidáše mají jíst na Zelený čtvrtek. Těsto je dobré, bezvadně se s ním pracuje, na můj vkus je dost sladké - dala jsem jen 80 g cikru, ale příště asi ještě uberu. Chyběla mi tu v receptu nějaká čísla, takže: udělala jsem z této dávky 18 kousků, pekla na 180°C a asi 20 minut, pak je potřela směsí másla, medu a rumu a ještě nechala 5 minut dojít. Voní celý byt :-)

  • Anonym | 6. 3. 2007 19:06

    Pekla jsem také loni a sypala krystalovým cukrem třtunovým a sekanými mandlemi, moc dobré

  • Nilda | 18. 4. 2006 18:56

    Provazy jsem vylepšila posypáním mákem a sekanými ořechy, krásné, dobré

  • Jana M. | 18. 4. 2006 11:33

    Recept jsem vyzkoušela a byla jsem potěšena. S těstem se dobře pracovalo, upečené provazy byly křehké, po závěrečné natírce ( neměla jsem na chalupě po ruce med, tak jsem do rozpuštěného másla přidala bezinkový sirup) se krásně leskly a nelepily. Jenom drobnost,tyčinky jsem vyválela delší ( 30cm ) a provaz jsem splétala z jednoho dílu ( rychlé, efektivní a hlavně tak jsem zvyklá z domu ). :-) Hezký den

  • Jaroslava Oumarová | 25. 1. 2006 13:57

    Provazy znám, peču a doporučuji:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Pozdní večeře Pečení Výjimečný den Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Máslo Med Muškátový oříšek Polohrubá mouka Smetana Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koláč

Meruňkový koláč

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Pečená krůta s pečenými brambory a dušenou zeleninou

Pečená krůta s pečenými brambory a…

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem

Těsto na domácí chleba

Těsto na domácí chleba

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

40
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
40
Švestková povidla
Švestková povidla
37
Cuketovomrkvové placky
Cuketovomrkvové placky
29
Cukeťák z trouby
Cukeťák z trouby
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

Tom Cruise a Ana de Armasová potvrdili vztah: Randí ruku v ruce

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidášky našich babiček
Jidášky našich babiček
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihoafrické bobotie s rozinkami
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
  • Recepty.cz
  • Jidášovy provazy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact