• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Napište svůj komentář k receptu

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 15
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

12 porce
    • 120
      g máslo (rozpuštěné)
    • 1
      špetka sůl
    • 500
      g hladká mouka (lze použít 250g bílé a 250 g celozrnné špaldové)
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks žloutek
    • 21
      g droždí
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 100
      g cukr krupice
  • Na potíraní
    • 1
      ks vejce
    • mléko
    • hnědý rum
  • K podávání
    • med

Postup přípravy receptu

1
1. Droždí nechte vzejít v mléce s lžící cukru. Mouku se špetkou soli prosijte do mísy. Přidejte citronovou kůru, žloutky, zbylý cukr a vlijte vzešlé droždí a rozpuštěné vlahé máslo.

RADA: Podívejte se na VIDEO recept na velikonoční jidáše

2
2. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho zakryté čistou utěrkou na teplém místě vykynout, až zhruba zdvojnásobí objem. Z těsta oddělujte kousky, na lehce pomoučené ploše
3
vyválejte prameny asi centimetr silné a 25 cm dlouhé.
4
3. Tvarujte jidáše (stáčejte například jako spirálky). Nechte ještě jednou asi půl hodiny na plechu pokrytém pečicím papírem kynout. Troubu předehřejte na 180 °C, jidášky potřete vejcem promíchaným s mlékem nebo rumem, vložte do trouby a pečte krásně dozlatova. K jidáškům podávejte med.

RADA: VIDEO, jak upéct velikonoční mazanec

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jidášovy provazy

Jidášovy provazy

Jidáše - medové

Jidáše - medové

Ptačí jidášky

Ptačí jidášky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dokina
    Dokina | 9. 1. 2017 13:49

    Byly úžasné :)))

  • Marketa.A85 | 6. 4. 2015 12:44

    Potírané medem rozmíchaným s troškou rumu byly výborné, z poloviny těsta jsem udělala mazanec, obojí mělo úspěch :-)

  • Nartounekv | 19. 4. 2014 11:40

    Vyzkoušela jsem a jsou vynikající :) jako od babičky...

  • Jitkakytka
    Jitkakytka | 2. 4. 2013 00:39

    Pokapané medem byly báječné! :-) :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty Sváteční pečení Pletýnky a jidáše Velikonoce
Moučníky Koláče Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Máslo Med Mléko Sůl Vejce Žloutek

Jidáše

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Linecké koláčky

Linecké koláčky

Nejlepší makovec

Nejlepší makovec

Domácí vánočka

Domácí vánočka

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Friulské frico

Friulské frico

Makové koláčky

Makové koláčky

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jidáše

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Broskvový džem (marmeláda)
Broskvový džem …
18
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
18
Topinky s houbami a čedarem
Topinky s houbami a…
17
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Hana Vagnerová: Bez terapií ani ránu

Hana Vagnerová: Bez terapií ani ránu

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Jidáše - drobenkové
Jidáše - drobenkové
Jidáše - medové
Jidáše - medové
Jidáše - sádlové
Jidáše - sádlové
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidáše z bramborového těsta - vláčné
Jidášky našich babiček
Jidášky našich babiček
Jidášovy provazy
Jidášovy provazy
  • Recepty.cz
  • Jidáše dle časopisu F.O.O.D.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact