Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom rozmixovat a přidáme prolisovaný česnek.
2
Množství všeho záleží, jak kdo to má rád, více či méně česneku, více či méně nivy. Konzistence by ale měla být tužší.
3
Po vychladnutí v ledničce navršíme pomazánku do misky tak, aby přesahovala výši okraje misky a napícháme tyčinky do pomazánky.
4
Pozor, s tyčinkami to nepřeháníme, po nějaké době navlhnou pomazánkou, takže můžeme dát nějaké do skleničky vedle pomazánky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|31. 1. 2008 15:18
Envy, česnek prý nedělá problémy, když se vyjme klíček uprostřed, který obsahuje vonné silice. Slyšela jsem to již mnohokrát i vyzkoušela, jenomže můj žlučník až na vzácné výjimky česnek nedráždí. Takže nemohu posoudit.
envy
|31. 1. 2008 13:13
..škoda,nemůžu česnek ani syrovou cibulku..to by můj žlučník nevydržel..pro rodinu dělám klasicky a pro sebe si vždy odeberu zvlášť..já si přidávám jen bylinky-petrželku,šnytlýk,batalku..
Ňulinka -
|30. 1. 2008 10:52
S česnekem to je mňam,komu nechutná,dejte cibuli nebo pórek a tymián.Dávala jsem recept:Nivová pochoutka.Markétě dávám 1.
Anonym
|29. 1. 2008 06:28
I já mohu potvrdit, že pomazánka s nivou a česnekem je výborná.Dělám ji často na jednohubky.Vyzkoušejte a uvidíte,že tyhle chutě se k sobě hodí.
Soňa
|28. 1. 2008 16:07
Naopak, s česnekem je tahle pomázánka výborná,dělám ji často.Dávám ji na jednohubky a na to ovoce.Kousek mandarinky,pomeranče,nebo kuličku hroznového vína.
Jarka O.
|28. 1. 2008 14:41
Roztomilý nápad, až na ten česnek. Niva se lépe doplňuje s cibulí.