Pomleté mandle a dětské piškoty, prosátý cukr s kakaem a nakrájené změklé máslo spolu smícháme a vypracujeme hmotu, kterou dáme přibližně na 40 minut do chladničky.
2
Ze ztuhlé směsi děláme kuličky a na jedné straně vytvarujeme čumáček.
3
Do vodní lázně postavíme menší nádobku, do které dáme rozehřát tuk a rozlámanou čokoládu. Po rozpuštění polevu vymícháme dohladka a mašlovačkou vymodelované ježky potřeme.
4
Polovinu ježků posypeme čokoládovou rýží, přičemž dáváme pozor a sypeme či obalujeme, ještě než poleva zatuhne, aby se čokoládová rýže přichytila.
5
Do druhé poloviny po částečném zatuhnutí polevy napícháme nudličky mandlí a dáme na chladné místo ztuhnout.
6
Tento druh cukroví děláme naposledy, protože obsahuje syrové máslo, které by mohlo žluknout.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Katka
|14. 12. 2011 14:24
Udělala jsem těsto přesně podle návodu, ale vůbec nedrží pohromadě. O tom, že bych z něj někdy vytvarovala ježky si můžu nechat jen zdát..škoda, jinak je těsto samo o sobě moc dobré..