• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ježatá kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Ježatá kolečka

autor: nezlakova
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto:
    • 130
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce kakao
    • 1
      ks žloutek
    • 120
      g máslo
    • 60
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
  • Na potření :
    • marmeláda
  • Na zdobení:
    • 2
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 100
      g kokos

Postup přípravy receptu

1
Nejprve vypracujeme těsto, které necháme v lednici trošku ztuhnout. Poté vykrajujeme kolečka, které přeneseme na plech. Je lepší když máte takto připravená kolečka hotová všechna, abyste je mohli ještě za "syrova" potřít mašlovačkou řidší marmeládou.
2
Připravíme z bílků tuhý sníh, do kterého vmícháme kokos s cukrem. Z této připravené hmoty tvoříme lžičkou "bobečky" na připravená, natřená kolečka. Pečeme zvolna, dokud nezrůžoví.
3
Tento recept vypadá sice složitě, ale zato vám ubyde práce se zdobením, obalováním... jelikož je po vyjmutí z trouby již zcela hotové. Kdyby vám zbyla kokosová hmota, můžete jí volně posadit lžičkou na plech a máte čisté kokosky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Povidlová kolečka

Povidlová kolečka

Čokoládová kolečka

Čokoládová kolečka

Buráková kolečka

Buráková kolečka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • AnnaBroty | 18. 11. 2012 18:43

    Kokosky jsou úžasné. Samotně těsto nám sice nechutnalo, ale po spojení s kokoskou... <3

  • sjuzana
    sjuzana | 20. 12. 2011 19:52

    těsto se mi nelepilo, nechala jsem jej pořádně ztuhnout a krásně šly vykrajovat hvězdičky. Nezbyla mi kokosová náplň asi jsem moc dopřávala :-( Ale nevadí ,zbylé hvězdičky jsou dobré i tak. Recept výborný, hlavně je vše hotovo najednou <:-)

  • belledame1 | 7. 12. 2011 18:08

    super receptík :-) s těstem se nádherně pracuje, nelepí se , nedrolí vykrajuje má 4 letá dcerka a jde jí to jedna báseň:) Jen místo vykrajovátek hvězdičku jsme použili veverku a kokosové " bobečky" jsme kladli na ocásek. Cukrovíčko vypadá nádherně a taky výborně chutná. :-D Já ho tedy rozhodně nepeču naposledy:)

  • Dáda | 6. 12. 2011 13:22

    Tak teď jsem dopekla.... Neměla jsem vykrájovátk ve tvaru malého kolečka, tak jsem nejprve dala hvězdičky. Ty se mi , bohužel, roztekly, nejsou tak hezké jako zde na fotkách... :-( . Navíc jsem tam dala málo toho zdobení, které se tím pádem ještě smrsklo.... Další várka byla kolečka, resp. velká kola, to jsem vykrajovátko mělo. Poučena jsem tam dala hodně zdobení.... Je to lepší, ale ten tvar přece jen nedrží, tak jak má...Nicméně to určitě nedělám naposledy, chuťově je to výborné, tvar netvar <:-) . Pekla jsem při 160st., cca 17-19-min, zdálo se mi to pořád dost měkké, drolilo se to, je fakt ale, že to poté ztvrdne.

  • Olga | 26. 1. 2011 10:48

    Kolečka jsou výborná, vláčná, nemají chybu. Dělala jsem už několikrát (i mimo vánoce :-) ). Jsou vzhledově jiná, atraktivní,

  • recepty73
    recepty73 | 6. 12. 2010 19:32

    Květinko,peču zvolna,jako kterékoliv vánoční cukroví.Na vrchní mřížce ;-) -neboooooj ;-)

  • Květina | 3. 12. 2010 18:32

    Na kolik stupňů se to má péct? Trošku se toho bojím, upeču se zdarem cokoli, jen sněhové dobroty mě vždy zklamou :-( Přitom jsou to ty naše nejoblíbenější!! Tak nevím, kde dělám chybu...nebo to je troubou? :-[

  • recepty73
    recepty73 | 28. 10. 2010 10:43

    Já jen fotil ;-) ,Klárko.Autorka je p. Marie :-)

  • Klára K. | 28. 10. 2010 10:07

    Podľa mňa, tu má byť Autor: Recepty73

  • Jarka O. | 1. 12. 2009 18:47

    Buňky ujdou, chce to víc praxe, nepolevuj ;-)

  • recepty 73 | 1. 12. 2009 17:13

    Holky!!!Foťák mám,chyběj mi ty správný buňky!!!

  • Simča Sládková | 1. 12. 2009 12:25

    No pokud nemáš foťák, nebo máš k focení nepřekonatelný odpor, tak se omlouvám..... Ale co takhle pozvat nějaké(ho) kamaráda (kamarády), kteří mají toto zařízení a jsou stejně jako já posedlí a "kudy chodí, tudy fotí" ? Všichni známí o mně ví, že neudělám krok bez fotoaparátu (když jsem kupovala digi-foťák byl jeden z mých požadavků aby se dal strčit do kabelky a druhý, aby se dal ovládat jednou rukou (v druhé děti - psa - nákupy....).

  • Jarka O. | 1. 12. 2009 12:06

    :-)) Jiří, napiš Ježíškovi, třeba to ještě stihne :-))

  • recepty 73 | 1. 12. 2009 06:57

    Vy nepřestanete!Už se mi o focení i zdá!Asi s tím budu muset něco udělat!?

  • Simča Sládková | 30. 11. 2009 20:20

    Jiří a co tahle fotočka, když už máš hotovo????

  • marie nezlakova | 30. 11. 2009 11:59

    Jsem ráda,že vám chutná.Toto je jedno z nejoblíbenějších cukroví u nás.

  • recepty 73 | 27. 11. 2009 10:19

    Já jsem nepotíral marmeládu mašlovačkou,ale dělal lžičkou a nožem malé bobečky,na které jsem pak posadil kokosovou hmotu,protože mě to po papíru jezdilo.Dělal jsem tvar hvězdiček.Těsto je za tepla řidší,takže to chce pracovat rychle,podsypávat a vyválet přes igelit.Příští rok určitě zopakuji,protože ta chuť je neskutečná!Posílám velkou jedničku s *.Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Chlazení Šlehání Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Hladká mouka Hnědý rum Kakao Kokos Marmeláda Máslo Moučkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Med ze sedmikrásek

Med ze sedmikrásek

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

Nadýchané špenátové lívance

Nadýchané špenátové lívance

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Spaghetti alla Carbonara ( Podle Antonia Carluccia )

Spaghetti alla Carbonara ( Podle…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

50
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
27
Muffiny
Muffiny
24
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
23
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…
22
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Další doporučené recepty:

Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabiny v sirupu
Jeřabiny v sirupu
Jidáše
Jidáše
Jidáše - drobenkové
Jidáše - drobenkové
Jidáše - medové
Jidáše - medové
  • Recepty.cz
  • Ježatá kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact