Bazalkové lístky opláchneme, najemno nasekáme a dáme do hmoždíře. Do hmoždíře přidáme i najemno nasekané kešu oříšky a najemno nastrouhaný eidam. Přidáme olivový olej, citronovou šťávu a prolisovaný česnek. Všechny ingredience v hmoždíři řádně promísíme a rozemneme.
2
Hotové pesto můžeme uložit do skleničky či použít na přímou spotřebu na celozrnné těstoviny.
3
Pro případné komentáře: vím, že do pravého pesta patří parmazán a piniové oříšky, žiju ale v malé vesničce a proto je toto snadno dostupná varianta.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
marian.x
|17. 2. 2011 13:09
pro babetka : v tom případě jste ale nejedla pesto ale nivovou pomazánku :-( . do pesta totiž patří jen a pouze parmazán nebo TVRDÝ ovčí sýr...pesto má míst konzistenci spíše polotekoucí kašovitou...
babetka
|7. 7. 2007 10:18
pesto je naprosto úžasné vřele doporučuju-jen jsem do něj přidala ještě sůl a pepř a dala jsem místo eidamu nivu-výborné