• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jerky - sušené maso
Napište svůj komentář k receptu

Jerky - sušené maso

autor: GrexxIbrah
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 750
      g hovězí roštěná
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      lžíce mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe antibakteriálním). Horkou vodou přelijte prkénko, nože, misku a neutírejte.
2
Maso pečlivě odblaňte a přelijte ho ze všech stran horkou vodou tak, aby zbělalo. Maso nakrájejte na 2-3 mm silné proužky, doporučuji kratší kousky, protože se lépe krájí.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

3
V misce smíchejte všechno suché koření a okořeňte jednotlivé plátky z obou stran a skládejte je do mísy na marinování, maso v míse zalijte sojovou omáčkou a důkladně promíchejte. Nechte maso marinovat přibližně 8-12 hodin.

RADA: Tipy na grilování masa

4
Následně napichujte maso na špejle po 7-8 plátcích na jednu špejli, kterou položíte na rošt tak, aby se maso vzájemně nedotýkalo.
5
Do předehřáté trouby na 80°C vložte rošt s masem a udržujte teplotu po dobu cca 40 minut. Po 40 minutách snižte teplotu na 50-55°C, teplotu udržujte 7-10 hodin, dokud se maso nezačne lámat.
6
Skladujeme v suchu a chladu. Trvanlivost je minimálně jeden měsíc.
7
Pozn.: Z 750 g hovězí roštěné je 265 g čistého produktu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí kofta s hummusem

Hovězí kofta s hummusem

Sušené maso

Sušené maso

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otis | 14. 3. 2017 18:41

    Při 80°C se to maso ledatak za 40 minut upeče... vlastní zkušenost, 50°C je ideálních na to aby to zůstalo růžové nejlépe však ještě méně :-) Někdo to dává nasolené na sluníčko.

  • mng | 26. 1. 2016 20:53

    V sušičce na ovoce to není tak hrozný, žerou průměrně 0,25kW...

  • pajadan | 23. 1. 2015 11:57

    Já dělám sušené maso i ze zvěřiny ze srnčího. Maso nenapichuji na špejle, ale dávám normálně na pečící papír a nepoznal jsem rozdíl. Pod papír dávám třeba čínské hůlky a jiné dřevěné "podložení", aby to vytvořilo jakýsi rošt a maso nebylo přímo na plechu (s mezivrstvou pečícího papíru). Ušetří to spoustu práce (nemusí se to napichovat) a nezasviní to tolik věcí (nic nekape). Zvěřinu dělám i úplně čistou bez nakládání - prostě klasicky tenké plátky, hodím na pečící papír, posolím a popepřím, to je všechno. Část pak dělám i "klasicky" se sojovou omáčkou, pepřem, česnekem (ale čerstvým utřeným) a solí (nechávám jen 2 hoďky naložené). Opět na pečícím papíru.

  • pan rajče | 21. 9. 2014 15:32

    to tě vyjde tak na 70kč :) balíček Jerky přes 50kč za 25g masa... :)

  • Pan Banán | 11. 6. 2014 19:19

    Už vidim kterej debil se bude s úsměvem dívat na účet za elektřinu za těch 7-10 hodin zapnuté trouby.

  • Toviss | 1. 3. 2014 11:58

    100g Jerky ma v v sobě kolem 240kcal což je dobrá energetická hodnota ,vynikájíci na výlety atp

  • Tomáš | 25. 10. 2013 22:25

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli masu zůstavají nutriční hodnoty :)) (a kdyžtak o kolik se to mění) 750g=265g ??? to znamená že když mám normálně na 100g 28g bílkovin, v tomhle sušeným kolik gramů vzít aby tam těch 28g bylo ,... protože když to koupím( http://www.fitness007.cz/e-shop/susene-maso/jerky-susene-maso-50g-hovezi) tak jsou tam taky jinný hodnoty ... děkuji za vaši odpověd.

  • Lucie Kadera | 11. 2. 2013 22:50

    Teda nevim jak to chutna ale vypada to priserne :-$

  • kykiryki | 11. 2. 2013 22:13

    Je to taková slaná sušenka...třeba místo brambůrek večer u televize <:-)

  • Ivana Přikrylová | 11. 2. 2013 20:30

    Na co se takové maso používá?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Chuťovky Hovězí Slané Oběd Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hovězí roštěná Mořská sůl Pepř celý Sojová omáčka

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Skvělé kakaové věnečky

Skvělé kakaové věnečky

Eskymo řezy

Eskymo řezy

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Celerová surimi pomazánka

Celerová surimi pomazánka

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

75
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
44
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
44
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Nečekaný krok Muradova: Sabina v slzách, Bagárová zatím mlčí

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lela se synem opět v nemocnici: Noc strachu a hrůzy

Lela se synem opět v nemocnici: Noc strachu a hrůzy

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
Jemný žampionový krém
Jemný žampionový krém
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabiny v sirupu
Jeřabiny v sirupu
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
  • Recepty.cz
  • Jerky - sušené maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact