• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jerky - sušené maso
Napište svůj komentář k receptu

Jerky - sušené maso

autor: GrexxIbrah
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 750
      g hovězí roštěná
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      lžíce mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe antibakteriálním). Horkou vodou přelijte prkénko, nože, misku a neutírejte.
2
Maso pečlivě odblaňte a přelijte ho ze všech stran horkou vodou tak, aby zbělalo. Maso nakrájejte na 2-3 mm silné proužky, doporučuji kratší kousky, protože se lépe krájí.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

3
V misce smíchejte všechno suché koření a okořeňte jednotlivé plátky z obou stran a skládejte je do mísy na marinování, maso v míse zalijte sojovou omáčkou a důkladně promíchejte. Nechte maso marinovat přibližně 8-12 hodin.

RADA: Tipy na grilování masa

4
Následně napichujte maso na špejle po 7-8 plátcích na jednu špejli, kterou položíte na rošt tak, aby se maso vzájemně nedotýkalo.
5
Do předehřáté trouby na 80°C vložte rošt s masem a udržujte teplotu po dobu cca 40 minut. Po 40 minutách snižte teplotu na 50-55°C, teplotu udržujte 7-10 hodin, dokud se maso nezačne lámat.
6
Skladujeme v suchu a chladu. Trvanlivost je minimálně jeden měsíc.
7
Pozn.: Z 750 g hovězí roštěné je 265 g čistého produktu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí kofta s hummusem

Hovězí kofta s hummusem

Sušené maso

Sušené maso

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otis | 14. 3. 2017 18:41

    Při 80°C se to maso ledatak za 40 minut upeče... vlastní zkušenost, 50°C je ideálních na to aby to zůstalo růžové nejlépe však ještě méně :-) Někdo to dává nasolené na sluníčko.

  • mng | 26. 1. 2016 20:53

    V sušičce na ovoce to není tak hrozný, žerou průměrně 0,25kW...

  • pajadan | 23. 1. 2015 11:57

    Já dělám sušené maso i ze zvěřiny ze srnčího. Maso nenapichuji na špejle, ale dávám normálně na pečící papír a nepoznal jsem rozdíl. Pod papír dávám třeba čínské hůlky a jiné dřevěné "podložení", aby to vytvořilo jakýsi rošt a maso nebylo přímo na plechu (s mezivrstvou pečícího papíru). Ušetří to spoustu práce (nemusí se to napichovat) a nezasviní to tolik věcí (nic nekape). Zvěřinu dělám i úplně čistou bez nakládání - prostě klasicky tenké plátky, hodím na pečící papír, posolím a popepřím, to je všechno. Část pak dělám i "klasicky" se sojovou omáčkou, pepřem, česnekem (ale čerstvým utřeným) a solí (nechávám jen 2 hoďky naložené). Opět na pečícím papíru.

  • pan rajče | 21. 9. 2014 15:32

    to tě vyjde tak na 70kč :) balíček Jerky přes 50kč za 25g masa... :)

  • Pan Banán | 11. 6. 2014 19:19

    Už vidim kterej debil se bude s úsměvem dívat na účet za elektřinu za těch 7-10 hodin zapnuté trouby.

  • Toviss | 1. 3. 2014 11:58

    100g Jerky ma v v sobě kolem 240kcal což je dobrá energetická hodnota ,vynikájíci na výlety atp

  • Tomáš | 25. 10. 2013 22:25

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli masu zůstavají nutriční hodnoty :)) (a kdyžtak o kolik se to mění) 750g=265g ??? to znamená že když mám normálně na 100g 28g bílkovin, v tomhle sušeným kolik gramů vzít aby tam těch 28g bylo ,... protože když to koupím( http://www.fitness007.cz/e-shop/susene-maso/jerky-susene-maso-50g-hovezi) tak jsou tam taky jinný hodnoty ... děkuji za vaši odpověd.

  • Lucie Kadera | 11. 2. 2013 22:50

    Teda nevim jak to chutna ale vypada to priserne :-$

  • kykiryki | 11. 2. 2013 22:13

    Je to taková slaná sušenka...třeba místo brambůrek večer u televize <:-)

  • Ivana Přikrylová | 11. 2. 2013 20:30

    Na co se takové maso používá?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Chuťovky Hovězí Slané Oběd Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hovězí roštěná Mořská sůl Pepř celý Sojová omáčka

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Třešňový koláč z podmáslí

Třešňový koláč z podmáslí

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Kokosovo-tvarohový sen

Kokosovo-tvarohový sen

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Bramborovo cuketová polévka - smetanová s koprem

Bramborovo cuketová polévka -…

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

47
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
24
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
22
Domácí kečup
Domácí kečup
20
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
17
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
Jemný žampionový krém
Jemný žampionový krém
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabiny v sirupu
Jeřabiny v sirupu
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
  • Recepty.cz
  • Jerky - sušené maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact