• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jerky - sušené maso
Napište svůj komentář k receptu

Jerky - sušené maso

autor: GrexxIbrah
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

20 porce
    • 750
      g hovězí roštěná
    • 2
      lžička sojová omáčka
    • 1
      lžíce grilovací koření
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 1
      lžíce mořská sůl

Postup přípravy receptu

1
Samotná příprava je poměrně jednoduchá, ale musíte si dát hodně záležet na hygieně. Pečlivě si omyjte ruce teplou vodou, mýdlem (nejlépe antibakteriálním). Horkou vodou přelijte prkénko, nože, misku a neutírejte.
2
Maso pečlivě odblaňte a přelijte ho ze všech stran horkou vodou tak, aby zbělalo. Maso nakrájejte na 2-3 mm silné proužky, doporučuji kratší kousky, protože se lépe krájí.

RADA: Jak vybrat kvalitní maso?

3
V misce smíchejte všechno suché koření a okořeňte jednotlivé plátky z obou stran a skládejte je do mísy na marinování, maso v míse zalijte sojovou omáčkou a důkladně promíchejte. Nechte maso marinovat přibližně 8-12 hodin.

RADA: Tipy na grilování masa

4
Následně napichujte maso na špejle po 7-8 plátcích na jednu špejli, kterou položíte na rošt tak, aby se maso vzájemně nedotýkalo.
5
Do předehřáté trouby na 80°C vložte rošt s masem a udržujte teplotu po dobu cca 40 minut. Po 40 minutách snižte teplotu na 50-55°C, teplotu udržujte 7-10 hodin, dokud se maso nezačne lámat.
6
Skladujeme v suchu a chladu. Trvanlivost je minimálně jeden měsíc.
7
Pozn.: Z 750 g hovězí roštěné je 265 g čistého produktu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí kofta s hummusem

Hovězí kofta s hummusem

Sušené maso

Sušené maso

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Otis | 14. 3. 2017 18:41

    Při 80°C se to maso ledatak za 40 minut upeče... vlastní zkušenost, 50°C je ideálních na to aby to zůstalo růžové nejlépe však ještě méně :-) Někdo to dává nasolené na sluníčko.

  • mng | 26. 1. 2016 20:53

    V sušičce na ovoce to není tak hrozný, žerou průměrně 0,25kW...

  • pajadan | 23. 1. 2015 11:57

    Já dělám sušené maso i ze zvěřiny ze srnčího. Maso nenapichuji na špejle, ale dávám normálně na pečící papír a nepoznal jsem rozdíl. Pod papír dávám třeba čínské hůlky a jiné dřevěné "podložení", aby to vytvořilo jakýsi rošt a maso nebylo přímo na plechu (s mezivrstvou pečícího papíru). Ušetří to spoustu práce (nemusí se to napichovat) a nezasviní to tolik věcí (nic nekape). Zvěřinu dělám i úplně čistou bez nakládání - prostě klasicky tenké plátky, hodím na pečící papír, posolím a popepřím, to je všechno. Část pak dělám i "klasicky" se sojovou omáčkou, pepřem, česnekem (ale čerstvým utřeným) a solí (nechávám jen 2 hoďky naložené). Opět na pečícím papíru.

  • pan rajče | 21. 9. 2014 15:32

    to tě vyjde tak na 70kč :) balíček Jerky přes 50kč za 25g masa... :)

  • Pan Banán | 11. 6. 2014 19:19

    Už vidim kterej debil se bude s úsměvem dívat na účet za elektřinu za těch 7-10 hodin zapnuté trouby.

  • Toviss | 1. 3. 2014 11:58

    100g Jerky ma v v sobě kolem 240kcal což je dobrá energetická hodnota ,vynikájíci na výlety atp

  • Tomáš | 25. 10. 2013 22:25

    Dobrý den chtěl bych se zeptat jestli masu zůstavají nutriční hodnoty :)) (a kdyžtak o kolik se to mění) 750g=265g ??? to znamená že když mám normálně na 100g 28g bílkovin, v tomhle sušeným kolik gramů vzít aby tam těch 28g bylo ,... protože když to koupím( http://www.fitness007.cz/e-shop/susene-maso/jerky-susene-maso-50g-hovezi) tak jsou tam taky jinný hodnoty ... děkuji za vaši odpověd.

  • Lucie Kadera | 11. 2. 2013 22:50

    Teda nevim jak to chutna ale vypada to priserne :-$

  • kykiryki | 11. 2. 2013 22:13

    Je to taková slaná sušenka...třeba místo brambůrek večer u televize <:-)

  • Ivana Přikrylová | 11. 2. 2013 20:30

    Na co se takové maso používá?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí
Maso Chuťovky Hovězí Slané Oběd Svačina Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hovězí roštěná Mořská sůl Pepř celý Sojová omáčka

Pikantní pečená cizrna

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Bramborové šišky s mákem

Bramborové šišky s mákem

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Calzone - Plněná pizza

Calzone - Plněná pizza

Luxus řez

Luxus řez

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Doporučujeme

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Pikantní pečená cizrna

Poslední sledované recepty

44
Dýňová tortila
Dýňová tortila
42
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
37
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Módní inspirace podle oslavenkyně Nicole Kidman: Tyto kousky vám uberou roky!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Sexy karatistka Veronika Havlík ze Survivoru porodila: Dcerka dostala unisex jméno!

Sexy karatistka Veronika Havlík ze Survivoru porodila: Dcerka dostala unisex jméno!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Další doporučené recepty:

Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
Jemný žampionový krém
Jemný žampionový krém
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabiny v sirupu
Jeřabiny v sirupu
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
  • Recepty.cz
  • Jerky - sušené maso
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact