• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jeřabina - sterilovaná
Napište svůj komentář k receptu

Jeřabina - sterilovaná

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabina - sterilovaná
Jeřabina - sterilovaná
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jeřabiny - množství dle možností a chuti
    • cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Jeřabiny otrháme, očistíme, opláchneme a dáme spařit do vroucí vody. Pak necháme okapat a naplníme jimi malé čisté sleničky (od přesnídávky, majolky) do necelých 3/4.
2
Jelikož jsou jeřabiny hodně trpké a každému to nemusí vyhovovat, uděláme si na ně nálev z 800-1500 gramů na jeden litr vody. Záleží také na druhu jeřabin, které použijeme - zda červené, oranžové nebo černé.
3
Nálev povaříme, necháme rozpustit cukr a skleničky s jeřabinami zalijeme asi 1 cm pod okraj skleničky. Pevně uzavřeme a ve vodní lázni sterilujeme cca 20-25 minut.
4
Jeřebiny můžeme také v cukerném roztoku předvařit, vaříme do té doby, než ztratí svou tuhost a začnou být pružné. Pak jimi naplníme čisté skleničky do 3/4 i s cukerným roztokem a ve vodní lázni sterilujeme cca 20 minut.
5
Použít je můžeme do moučníků, do čajů nebo jako náhražku brusinek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Škvarková pomazánka sterilovaná

Škvarková pomazánka sterilovaná

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání
Ostatní Zavařování a nakládání Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jeřabiny
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Výborný špenátek

Výborný špenátek

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Domácí gyros

Domácí gyros

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Dušený králík (nejen) se zeleninou

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Rybí steak

Rybí steak

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
16
Tradiční belgické vafle
Tradiční belgické vafle
16
Klasické lečo
Klasické lečo
15
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
Jemný žampionový krém
Jemný žampionový krém
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
Jeřabiny v sirupu
Jeřabiny v sirupu
Ježatá kolečka
Ježatá kolečka
Jidáše
Jidáše
  • Recepty.cz
  • Jeřabina - sterilovaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact