Těsto: těsta není mnoho, má jen slabě pokrýt dno plechu a vytvořit tak slabou vrstvu, takže pokud máme radši silnější plát těsta, uděláme si těsto ze dvou dávek. Mouku smícháme s cukrem a kypřidlem, přidáme tuk a žloutky a zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu cca 30 minut odpočinout a pak ho rozválíme na pečícím papíru do velikosti dna hlubokého plechu + kousek do okrajů (plech 28x38 cm).
2
Tvarohová náplň: mléko nalijeme do větší nádoby, přidáme tvaroh, cukr, pudink, vejce, žloutky a olej. Vše dobře promícháme a tekutou náplň nalijeme na plát těsta.
3
Krémovník vložíme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na cca 30-35 minut. Po vyndání je tvarohová náplň již tužší, vláčná a dá se na ni dobře rozetřít sněhová náplň vyšlehaná z bílků a moučkového cukru.
4
Po rozetření sněhové náplně krémovník vložíme opět do trouby dopéct do zezlátnutí sněhu na cca 10-15 minut.
5
Krémovník po upečení necháme zchladnout, pak pokrájíme na kostičky či obdélníčky a podáváme.
6
Na krémovníku se během chladnutí vytvářejí karamelové perličky, které nejsou na závadu. Je to vysrážený cukr, který moučník sám dozdobí.
7
Pokud máme rádi kokos, můžeme do tvarohové i sněhové náplně pár lžic vmíchat.