Domácímu chlebu se žádný kupovaný nevyrovná. Tento toastový chléb zjemněný jogurtem a ochucený kurkumou si můžete vychutnat na mnoho způsobů - jako sendvič, s vaší oblíbenou pomazánkou nebo třeba jako přílohu k zeleninovým pokrmům.
Nejprve v míse nebo v kotlíku robotu promíchejte tekuté suroviny s rozdrobeným droždím, kurkumou a cukrem. Do mísy přisypejte nebo ještě lépe prosejte obě mouky se solí a prohněťte jen tak, aby se těsto spojilo. Těsto přendejte do mísy vytřené olejem a nechte kynout asi 1 hodinu v pokojové teplotě.
Vykynuté těsto vyklopte na dobře pomoučenou plochu a vytvarujte oválný bochník. Vložte ho do vymazané formy a nechte kynout, dokud nezačne vystupovat asi 1 až 2 cm nad okraj.
Nyní začněte rozehřívat troubu na 250 °C a za přibližně 10 minut do ní chleba vložte. Po 10 minutách snižte teplotu na 220 °C a po dalších 10 minutách na 200 °C.
Dohromady pečte chleba 45 minut, poté ho vyklopte a nechte vychladnout.