• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemný toastový chléb s kurkumou
Napište svůj komentář k receptu

Jemný toastový chléb s kurkumou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Domácímu chlebu se žádný kupovaný nevyrovná. Tento toastový chléb zjemněný jogurtem a ochucený kurkumou si můžete vychutnat na mnoho způsobů - jako sendvič, s vaší oblíbenou pomazánkou nebo třeba jako přílohu k zeleninovým pokrmům.

Suroviny

1 porce
    • 150
      g smetanový jogurt
    • 150
      ml mléko plnotučné
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 20
      g droždí
    • 330
      g mouka hladká napůl s polohrubou
    • 1
      špetka sůl
    • olej na vymazání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve v míse nebo v kotlíku robotu promíchejte tekuté suroviny s rozdrobeným droždím, kurkumou a cukrem. Do mísy přisypejte nebo ještě lépe prosejte obě mouky se solí a prohněťte jen tak, aby se těsto spojilo. Těsto přendejte do mísy vytřené olejem a nechte kynout asi 1 hodinu v pokojové teplotě.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Vykynuté těsto vyklopte na dobře pomoučenou plochu a vytvarujte oválný bochník. Vložte ho do vymazané formy a nechte kynout, dokud nezačne vystupovat asi 1 až 2 cm nad okraj.

RADA: Domácí pečivo jako z pekárny

3
Nyní začněte rozehřívat troubu na 250 °C a za přibližně 10 minut do ní chleba vložte. Po 10 minutách snižte teplotu na 220 °C a po dalších 10 minutách na 200 °C. Dohromady pečte chleba 45 minut, poté ho vyklopte a nechte vychladnout.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Chléb

Chléb

Pita chléb

Pita chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Kurkuma Mléko plnotučné Mouka Olej Smetanový jogurt Sůl Vejce

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Indická kuřecí stehna

Indická kuřecí stehna

Rakvičky se šlehačkou

Rakvičky se šlehačkou

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Domácí chléb VI.

Domácí chléb VI.

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Kynuté pletýnky - smažené

Kynuté pletýnky - smažené

Krémová omáčka s kuřecím masem a žampiony

Krémová omáčka s kuřecím masem a…

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

83
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
36
Vláčná bramborová vánočka
Vláčná bramborová vánočka
25
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
23
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
16
Kuřecí (králičí) směs v nádivce
Kuřecí (králičí) směs v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

Zemřel oblíbený hudebník ze StarDance: Budeš mi chybět, smutní Slováček ml.

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Jemný knedlík v hrnku
Jemný knedlík v hrnku
Jemný ovocný dezert
Jemný ovocný dezert
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
Jemný žampionový krém
Jemný žampionový krém
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
  • Recepty.cz
  • Jemný toastový chléb s kurkumou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact