• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemný toastový chléb s kurkumou
Napište svůj komentář k receptu

Jemný toastový chléb s kurkumou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
Jemný toastový chléb s kurkumou
6fotografií
Nahrát fotku
 

Domácímu chlebu se žádný kupovaný nevyrovná. Tento toastový chléb zjemněný jogurtem a ochucený kurkumou si můžete vychutnat na mnoho způsobů - jako sendvič, s vaší oblíbenou pomazánkou nebo třeba jako přílohu k zeleninovým pokrmům.

Suroviny

1 porce
    • 150
      g smetanový jogurt
    • 150
      ml mléko plnotučné
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 20
      g droždí
    • 330
      g mouka hladká napůl s polohrubou
    • 1
      špetka sůl
    • olej na vymazání

Postup přípravy receptu

1
Nejprve v míse nebo v kotlíku robotu promíchejte tekuté suroviny s rozdrobeným droždím, kurkumou a cukrem. Do mísy přisypejte nebo ještě lépe prosejte obě mouky se solí a prohněťte jen tak, aby se těsto spojilo. Těsto přendejte do mísy vytřené olejem a nechte kynout asi 1 hodinu v pokojové teplotě.

RADA: Jak na kynuté těsto?

2
Vykynuté těsto vyklopte na dobře pomoučenou plochu a vytvarujte oválný bochník. Vložte ho do vymazané formy a nechte kynout, dokud nezačne vystupovat asi 1 až 2 cm nad okraj.

RADA: Domácí pečivo jako z pekárny

3
Nyní začněte rozehřívat troubu na 250 °C a za přibližně 10 minut do ní chleba vložte. Po 10 minutách snižte teplotu na 220 °C a po dalších 10 minutách na 200 °C. Dohromady pečte chleba 45 minut, poté ho vyklopte a nechte vychladnout.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chléb skoro jako Šumava

Chléb skoro jako Šumava

Chléb

Chléb

Pita chléb

Pita chléb

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Oběd Svačina Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Kurkuma Mléko plnotučné Mouka Olej Smetanový jogurt Sůl Vejce

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Hermelínové karbanátky

Hermelínové karbanátky

Rybízový dort s tvarohem

Rybízový dort s tvarohem

Hrníčkové knedlíky

Hrníčkové knedlíky

Nepečený dort III.

Nepečený dort III.

Žampionová játra

Žampionová játra

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Brokolicovo-cuketová krémová polévka

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou

Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát…

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

718
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
388
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
75
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
65
Fofr bezvaječné šťavnaté řezy (nejen) z remosky
Fofr bezvaječné šťavnaté…
48
Krupičková polévka s vejcem
Krupičková polévka s…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Belohorcová se nestačí divit: Manžela jí svedla tahle sexy blondýnka!?

Belohorcová se nestačí divit: Manžela jí svedla tahle sexy blondýnka!?

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Jemný jablečný dort s ovocným krémem
Jemný knedlík v hrnku
Jemný knedlík v hrnku
Jemný ovocný dezert
Jemný ovocný dezert
Jemný tvarohový krémovník
Jemný tvarohový krémovník
Jemný žampionový krém
Jemný žampionový krém
Jerky - sušené maso
Jerky - sušené maso
  • Recepty.cz
  • Jemný toastový chléb s kurkumou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact