• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jemný jahodový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný jahodový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g margarín
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      g vejce
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • 2
      lžíce tuk na posypání plechu
    • 2
      lžíce mouka na posypání plechu
    • 700
      g jahody lepší čerstvé
    • 1
      sklenice jahodový džem
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 20
      g vlašské ořechy nastrouhané

Postup přípravy receptu

1
Margarín a práškový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku. Zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků.
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C cca 8-10 minut (je potřeba sledovat zbarvení těsta!).
3
Těsto nedopečeme úplně, nesmí zhnědnout, musí zůstat úplně světlé. Tehdy ho vyjmeme z trouby, horké potřeme tenkou vrstvou jahodového džemu, navrstvíme umyté a okapané jahody (když jsou velké můžeme je pokrájet na menší kousky). Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a práškového cukru a navrstvíme na jahody. Posypeme mletými ořechy
4
Zapékáme cca 5 minut, dokud sníh nedostane světlehnědou barvu.
5
Koláč je velmi křehký, ale výborný, do druhého dne nikdy nezůstane ani kousek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Jemný knedlík v hrnku

Jemný knedlík v hrnku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elena | 23. 5. 2012 14:21

    Děkuji za recept! Povedlo se a všem moc chutnalo!

  • Markéta Hošková | 29. 6. 2010 15:56

    Koláč je opravdu dobrý, jen jsem nedávala ten džem, myslím, že by to bylo až příliš sladké. Ale jinak nemá chybu, je opravdu jemný jen se po něm zaprášilo :)

  • Petra Palečková | 28. 7. 2009 20:52

    No tak já nemám slov. Koláč je absolutně úžasný a zmizel během jednoho večera. Rozhodne řadím mezi kulinářské zážitky. Doporučuji všem. Zvládli jsme to i bez ořechů.

  • Zdeňka | 9. 7. 2006 20:58

    Tak jsem vyzkoušela,do těsta jsem přidala trochu citronové šťávy a lžíci rumu,protože mi tam chyběl prášek do pečiva,ale asi tam není nutný.Příště vynechám džem,ale jinak je moučník výborný,dávám za 1.

  • Ivana | 5. 7. 2006 21:35

    Prosím o upřesnění: ty jahody se dávají jak na korpus, tak potom na ten sníh? Neplave to potom moc tou šťávou z jahod?

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:04

    Nie 100 % tuk, ľubovoľný margarín na pečenie, ktorý u vás dostať, ako vraví Gabika, napr. aj Heru.

  • Gabriela Kubovicova | 8. 6. 2006 22:17

    margarinom je myslena napr.Hera, tu ja pouzivam najcastejsie

  • Anonym | 7. 6. 2006 12:36

    Prosím o upřesnění margarínu.Je tím myšlen 100% tuk nebo něco jiného.Díky Bára

  • Romča | 6. 6. 2006 10:58

    Tenhle recept znám, dělala ho už moje babička a je vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Jahodový džem Jahody Margarín Moučkový cukr Mouka Polohrubá mouka Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cheesecake

Cheesecake

Zmrzlinové sendviče

Zmrzlinové sendviče

Opékané pikantní bramborové plátky

Opékané pikantní bramborové plátky

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Králík na roštu - grilování

Králík na roštu - grilování

Salát z rukoly s lososem

Salát z rukoly s lososem

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Uzenářský maxichleba s cibulovým salátem

Uzenářský maxichleba s cibulovým…

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

60
Ředkvičkové suflé s bramborem
Ředkvičkové suflé s…
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Guláš z divočáka (kančí guláš)
Guláš z divočáka (kančí…
26
Čebureky II.
Čebureky II.
24
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

Divoký mejdan na počest Jiřího Bartošky (†78): Svědectví, co se dělo uvnitř!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Liliou Khousnoutdinovou

  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact