• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jemný jahodový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný jahodový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g margarín
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      g vejce
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • 2
      lžíce tuk na posypání plechu
    • 2
      lžíce mouka na posypání plechu
    • 700
      g jahody lepší čerstvé
    • 1
      sklenice jahodový džem
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 20
      g vlašské ořechy nastrouhané

Postup přípravy receptu

1
Margarín a práškový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku. Zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků.
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C cca 8-10 minut (je potřeba sledovat zbarvení těsta!).
3
Těsto nedopečeme úplně, nesmí zhnědnout, musí zůstat úplně světlé. Tehdy ho vyjmeme z trouby, horké potřeme tenkou vrstvou jahodového džemu, navrstvíme umyté a okapané jahody (když jsou velké můžeme je pokrájet na menší kousky). Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a práškového cukru a navrstvíme na jahody. Posypeme mletými ořechy
4
Zapékáme cca 5 minut, dokud sníh nedostane světlehnědou barvu.
5
Koláč je velmi křehký, ale výborný, do druhého dne nikdy nezůstane ani kousek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Jemný knedlík v hrnku

Jemný knedlík v hrnku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elena | 23. 5. 2012 14:21

    Děkuji za recept! Povedlo se a všem moc chutnalo!

  • Markéta Hošková | 29. 6. 2010 15:56

    Koláč je opravdu dobrý, jen jsem nedávala ten džem, myslím, že by to bylo až příliš sladké. Ale jinak nemá chybu, je opravdu jemný jen se po něm zaprášilo :)

  • Petra Palečková | 28. 7. 2009 20:52

    No tak já nemám slov. Koláč je absolutně úžasný a zmizel během jednoho večera. Rozhodne řadím mezi kulinářské zážitky. Doporučuji všem. Zvládli jsme to i bez ořechů.

  • Zdeňka | 9. 7. 2006 20:58

    Tak jsem vyzkoušela,do těsta jsem přidala trochu citronové šťávy a lžíci rumu,protože mi tam chyběl prášek do pečiva,ale asi tam není nutný.Příště vynechám džem,ale jinak je moučník výborný,dávám za 1.

  • Ivana | 5. 7. 2006 21:35

    Prosím o upřesnění: ty jahody se dávají jak na korpus, tak potom na ten sníh? Neplave to potom moc tou šťávou z jahod?

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:04

    Nie 100 % tuk, ľubovoľný margarín na pečenie, ktorý u vás dostať, ako vraví Gabika, napr. aj Heru.

  • Gabriela Kubovicova | 8. 6. 2006 22:17

    margarinom je myslena napr.Hera, tu ja pouzivam najcastejsie

  • Anonym | 7. 6. 2006 12:36

    Prosím o upřesnění margarínu.Je tím myšlen 100% tuk nebo něco jiného.Díky Bára

  • Romča | 6. 6. 2006 10:58

    Tenhle recept znám, dělala ho už moje babička a je vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Jahodový džem Jahody Margarín Moučkový cukr Mouka Polohrubá mouka Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Rajčatový salát II.

Rajčatový salát II.

Smažené špagety se zeleninou

Smažené špagety se zeleninou

Adžika masovo-zeleninové ragú

Adžika masovo-zeleninové ragú

Cuketa snadno, rychle a chutně

Cuketa snadno, rychle a chutně

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

110
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
74
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
59
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
59
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…
43
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

Morbidní nález Míši Kuklové: Mrtvola na kuchyňské lince

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact