• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
Napište svůj komentář k receptu

Jemný jahodový koláč

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný jahodový koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      g margarín
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 4
      g vejce
    • 1
      ks citronová kůra z půlky citronu
    • 2
      lžíce tuk na posypání plechu
    • 2
      lžíce mouka na posypání plechu
    • 700
      g jahody lepší čerstvé
    • 1
      sklenice jahodový džem
  • Pěna
    • 4
      ks bílek
    • 100
      g moučkový cukr
    • 20
      g vlašské ořechy nastrouhané

Postup přípravy receptu

1
Margarín a práškový cukr vyšleháme do pěny. Přidáme žloutky, vanilkový cukr, citronovou kůru a mouku. Zlehka vmícháme tuhý sníh ze 4 bílků.
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a pečeme při 180 °C cca 8-10 minut (je potřeba sledovat zbarvení těsta!).
3
Těsto nedopečeme úplně, nesmí zhnědnout, musí zůstat úplně světlé. Tehdy ho vyjmeme z trouby, horké potřeme tenkou vrstvou jahodového džemu, navrstvíme umyté a okapané jahody (když jsou velké můžeme je pokrájet na menší kousky). Ušleháme tuhý sníh ze 4 bílků a práškového cukru a navrstvíme na jahody. Posypeme mletými ořechy
4
Zapékáme cca 5 minut, dokud sníh nedostane světlehnědou barvu.
5
Koláč je velmi křehký, ale výborný, do druhého dne nikdy nezůstane ani kousek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Grahamový jemný chléb

Grahamový jemný chléb

Jemný knedlík v hrnku

Jemný knedlík v hrnku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Elena | 23. 5. 2012 14:21

    Děkuji za recept! Povedlo se a všem moc chutnalo!

  • Markéta Hošková | 29. 6. 2010 15:56

    Koláč je opravdu dobrý, jen jsem nedávala ten džem, myslím, že by to bylo až příliš sladké. Ale jinak nemá chybu, je opravdu jemný jen se po něm zaprášilo :)

  • Petra Palečková | 28. 7. 2009 20:52

    No tak já nemám slov. Koláč je absolutně úžasný a zmizel během jednoho večera. Rozhodne řadím mezi kulinářské zážitky. Doporučuji všem. Zvládli jsme to i bez ořechů.

  • Zdeňka | 9. 7. 2006 20:58

    Tak jsem vyzkoušela,do těsta jsem přidala trochu citronové šťávy a lžíci rumu,protože mi tam chyběl prášek do pečiva,ale asi tam není nutný.Příště vynechám džem,ale jinak je moučník výborný,dávám za 1.

  • Ivana | 5. 7. 2006 21:35

    Prosím o upřesnění: ty jahody se dávají jak na korpus, tak potom na ten sníh? Neplave to potom moc tou šťávou z jahod?

  • Tereza Jarčušková | 13. 6. 2006 13:04

    Nie 100 % tuk, ľubovoľný margarín na pečenie, ktorý u vás dostať, ako vraví Gabika, napr. aj Heru.

  • Gabriela Kubovicova | 8. 6. 2006 22:17

    margarinom je myslena napr.Hera, tu ja pouzivam najcastejsie

  • Anonym | 7. 6. 2006 12:36

    Prosím o upřesnění margarínu.Je tím myšlen 100% tuk nebo něco jiného.Díky Bára

  • Romča | 6. 6. 2006 10:58

    Tenhle recept znám, dělala ho už moje babička a je vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Jahodový džem Jahody Margarín Moučkový cukr Mouka Polohrubá mouka Tuk Vejce Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře královny Kálí

Kuře královny Kálí

Dalamánky

Dalamánky

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Dýňové placičky

Dýňové placičky

Bylinková bageta

Bylinková bageta

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

Palačinky pečené na sucho

Palačinky pečené na sucho

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Fazolová polévka se zakysanou smetanou

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Tvarohový mazanec dle Ládi Hrušky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

89
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
67
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
60
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
58
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
38
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jemný jahodový koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact