Smícháme 200 g mouky, 50 g cukru, 1/2 lžičky prášku do pečiva, soli. Přidáme nakrájené chladné máslo, 1 vejce a rychle zpracujeme. Zabalíme do fólie a necháme odležet půl hodiny v ledničce. Mezi dvě fólie vyválíme placku a dáme do vymazané koláčové formy, vytáhneme okraje a šupneme znovu do chladu. Oloupeme jablka, nakrájíme na půlměsíčky a zakapeme citronovou šťávou a polovinu likéru. 6 žloutků rozšleháme se 2 lžícemi horké vody, zbylou moukou, 1/2 lžičky prášku do pečiva a 2 lžícemi likéru. Z bílků ušleháme sníh a postupně zašleháme zbylý cukr. Hustý sníh zlehka vmícháme do žloutkové směsi. Polovinu směsi nalejeme na těsto, rozložíme na něj jablka a přelijeme zbytek směsi.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vera Dvorská
|3. 9. 2007 11:16
Moc děkuji za recept. Páj je výborný manžel který koláče a buchty nejí snědl skoro celý musela jsem o jeden kousek zabojovat :-). Jinak jsem neměla likér tak jsem ho nedala ale posypala jsem jablíčka skořicí a bylo to výborný. Ještě jednou moc děkuji za recept a o víkendu prý musím udělat páj znovu.
airan
|22. 11. 2005 19:01
Helenko, dekuji za pripomenuti, vas recept uz mam v oblibenich, ja se bohuzel k tomu jeste nedostala ale delala uz to dcera a byli nadsene:-)) Zdravim do Dubaje. Airan
Helena
|22. 11. 2005 16:57
Tak tohle bude urcite dobrota.urcite vyzkousim,musim pockataz budeme mit navstevu,sami 2 bychom paj ze 7 vajec nezvladli.Pani Airan,jestli vam to chutnalo,vyzkousejte muj australsky ovocny dortkolac s broskvemi,chutove to musi byt podobne,vypada slozite,ale take jen zdanlive.Tady v Dubaji to byl recept c.1 a je skoda ho neochutnat.
Alia
|22. 11. 2005 07:30
Vyzkousela jsem. Mela jsem doma asi 2 kg jablek a nevedela co uz s nima. Nejdriv se mi do toho receptu moc nechtelo, pripadalo mi to dost pracne. Nastesti jsem jeste nic podobneho nezkousela a tak pokuseni bylo velke. Stalo to za to, diky. Pracne to vypada, ale neni!
Airan Novakova
|21. 11. 2005 10:33
Priznam se bez boje , ze jsem to jeste nedelala ale vsera jsem to ochutnala u kamaradky (recept udajne z Kanady) a je to velka skoda to tady nemit:-)) Paj byl strasne jemny, snad vam bude taky chutnat. Doufam, ze uz tady neni a pokud ano, nezlobte se, nenarazila jsem na ne.