• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemný, dietní kuřecí perkelt
Napište svůj komentář k receptu

Jemný, dietní kuřecí perkelt

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný, dietní kuřecí perkelt
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks mrkev středně velká
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      plechovka rajský protlak cca 115 g
    • 3
      stroužek česnek
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření kuličky
    • 2
      lžíce bílý jogurt
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3
    • 1
      lžička oregáno
    • 1
      lžička bazalka
    • 1
      lžíce mletá paprika lahůdková

Postup přípravy receptu

1
Kuře nakrájené na porce vložíme do hrnce, přidáme na kostky nakrájenou cibuli, na malé kostičky nakrájenou mrkev (popřípadě ji nastrouháme na hrubo), česnek nakrájený na plátky, mletú papriku, nové koření a 1 bobkový list, olej, sůl. Zalijeme asi 600 ml vody, zamíchame a uvedeme do varu. Vaříme asi 30 min., občas promícháme. Kuřecí maso můžeme vyndat a obrat ho od kostí, kdo je jak zvyklý, maso vrátíme do hrnce. Do hrnce přidáme potřebné množství vody, rajčatový protlak, špetku bazalky a oregána. Než perkelt začne opět vřít, uděláme z vody a mouky jíšku. Perkelt zahustíme a nakonec přidáme 2 lžíce bílého jogurtu pro zjemnění. Dochutíme. Krátce povaříme. Podávame s uvařenými těstovinami. (Je vhodný pro šetřící dietu.)
2
Perkelt má mírně nasládlou, ale lahodnou chuť. Další variantu uděláme, když přidáme i petržel, kousek celeru, a část vody nahradíme 200 ml suchého kyselého bílého vína. Tahle varianta je vhodná ke knedlíkům.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí paprikový perkelt

Kuřecí paprikový perkelt

Telecí perkelt

Telecí perkelt

Vepřový perkelt s nokedly

Vepřový perkelt s nokedly

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 24. 4. 2008 20:37

    Mate pravdu, ono si to musí každý odskúšať, čo môže a čo nie. A je rozdiel, či tá šetriaca diéta je na žalúdok, pankreas alebo niečo iné.

  • Don Giovanni | 24. 4. 2008 19:26

    Viem o tom, tú dietu občas držím, ide hlavne o to aby to nebolo pálivé, alebo inak dráždivé. Z teplých koláčov, alebo lístkového cesta sa často urobí zle aj zdravému. Tu je napríklad aj cibuľa. Nejde vlastne o to čo je to, ale aby to na žalúdok a zažívanie nepůsobilo dráždivo. Ja som si naložil poriadnu porciu tohoto jedla a asi za 10 min. po dojedení som mal pocit, že som nič nezjedol. Žalúdok to vôbec ani necítil. :)) Určite ak má niekto veľké potiaže zo žalúdkom či zažívaním je lepšie keď si urobí ešte jemnejšie jedlo. To je najlepšie i bez mäsa, tuku a oleja. Napr.: sucháre s neslad. čajom.

  • Tereza J. | 24. 4. 2008 17:31

    Tak neviem, ale mám doma kuchársku knihu diét, overila som si na internete a tu je výsledok, citujem : Nevhodné potraviny : Zo zeleniny: kel, kapusta, kyslá kapusta, cibuľa, cesnak, zelená paprika, uhorky, čalamáda, všetky strukoviny(fazuľa, hrach, šošovica, sója). Z ovocia: egreš, ribezle, černice, rebarbora, datle, figy, orechy a mak. Nevhodné sú ostré jedlá, príliš sladké jedlá, tukové pečivo, lístkové cesto, čerstvé kysnuté pečivo a koláče, vyprážané múčniky.

  • Don Giovanni | 24. 4. 2008 17:08

    Cesnak je dráždivý v surovom stave, alebo nedostatočne uvarený. Tento sa varí 30 - 40 min. takže zostane iba liečivá substancia, ktorá nastolí v zažívaní poriadok. :)

  • Tereza J. | 23. 4. 2008 21:01

    Cesnak by som do šetriacej diéty nedávala, je dosť dráždivý.

  • Kamil Krybus | 23. 4. 2008 19:59

    Zase to názvosloví. Perkelt se nikdy nezahušťuje moukou, ale šťáva je hustá díky většímu množství rozvařené na jemno nakrájené cibule. Dále tam nepatří ani oregáno, ani bazalka, ani jogurt. Tento pokrm je směsicí tokáně, perkeltu a paprikáše. Tím neříkám, že by recept nebyl dobrý.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílý jogurt Bobkový list Česnek Cibule Hladká mouka Kuřecí maso Mletá paprika Mrkev Nové koření Oregáno Rajský protlak Rostlinný olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Vynikající kapr

Vynikající kapr

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a sejkorami

Hovězí pupek s houbovou omáčkou a…

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Masové nudličky se sýrovým přelivem

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

61
Americké lívance
Americké lívance
36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

Sexy party Sports Illustrated: Průsvitné šaty, hluboké dekolty i kratičké sukně!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

  • Recepty.cz
  • Jemný, dietní kuřecí perkelt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact