• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
Napište svůj komentář k receptu

Jemný cuketový páj z Balkánu

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný cuketový páj z Balkánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček listové těsto po 250 g
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 4
      ks cuketa menší
    • 300
      g balkánský sýr
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      špetka kopr
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3

Postup přípravy receptu

1
Cukety nastrouháme na hrubo, posolíme a necháme 30 min. okapat v cedníku. Pak ještě rukou vymačkáme přebytečnou šťávu. Na oleji osmahneme 3 minuty, necháme vychladit. Vejce rozšleháme, přidáme rozdrobený sýr, petržel, kopr a smícháme s cuketou. Plech vyložíme pečícím papírem. Na něj položíme rozválené listové těsto, pak rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky (zhruba 5x7 cm - nenakrojené se nepropeče). Pečeme na 170-180 °C podle trouby asi 20-25 minut.
2
Je dobrý jak teplý, tak za studena.
3
Střídku toastového chleba předem rozdrobíme a opečeme na sucho v pánvi nebo troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 28. 8. 2006 15:06

    Simco, to testo co popisujes, neni na paj ale na tazeny burek - je tak pracne, ze to delam akorat z naplni dyne a orechy na Stedry vecer. Jinak paj jsem delala aspon z 5 druhu test:-)

  • Simča Sládková | 27. 8. 2006 13:16

    Takový malý dotaz na autorku: pod slovem "páj" si nepředstavuji listkové těsto. Kdysi jsem jedla páje se švestkami, peklo se to v kulaté formě a bylo to tenulinké těsto a hooodně ovoce (takže dost dietní moučník). Těsto bylo nějaké jednoduché - asi jen voda + mouka (ale jaká?) + špetka soli + lžíce octa. Neznáte někdo správný poměr?????

  • Gabriela B | 9. 6. 2006 18:50

    Výborné, jako ostatně všechny recepty od paní Airan. Trochu jsem experimentovala a k cuketám jsem přidala nadrobno pokrájenou cibuli a červenou papriku, vejce jsem rozšlehala s trochou mléka a jednou kysanou smetanou. Airan děkuji za další skvělý recept.

  • Michaela Atherton | 26. 5. 2006 12:32

    Bez te vrchni vrstvy testa mi to pripomina quiche.

  • Marsí | 26. 5. 2006 09:53

    No tak se špenátem dělám běžně, ale s cuketou ještě ne...tohle p.Airan určitě vyzkouším. Mužík bude nadšený...jídla z Balkánu se sýrem on miluje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cuketa Kopr Listové těsto Mléko Petržel Rostlinný olej Sůl Toastový chléb Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrová pomazánka na topinky

Sýrová pomazánka na topinky

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Punčové řezy pí Marečkové

Punčové řezy pí Marečkové

Bábovka s jablíčky a skořicí

Bábovka s jablíčky a skořicí

Brokolicový salát IV.

Brokolicový salát IV.

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Vepřové medailonky s pepřovou omáčkou

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Dušený listový špenát na slanině

Dušený listový špenát na slanině

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

30 minut
Stroganoff

Stroganoff

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

58
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se rozkvetlou sladkou nádherou
Nejkrásnější květinové dorty: Pokochejte se…
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte různé kuchařské fígle? Otestujte se!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani připravíte i ze zbytků!
French toast neboli pavézky: Vznešenou snídani…
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
AHA.cz Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Zklámaní Šípa ze Všechnopárty: Pro potupný neúspěch má ale vysvětlení

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Hollywoodská hvězda Julia Robertsová v slzách: Smrt člena rodiny!

Hollywoodská hvězda Julia Robertsová v slzách: Smrt člena rodiny!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

Horoskop na další týden: Kdo by měl ihned začít šetřit a koho oslepí žárlivost?

  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact