• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
Napište svůj komentář k receptu

Jemný cuketový páj z Balkánu

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný cuketový páj z Balkánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček listové těsto po 250 g
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 4
      ks cuketa menší
    • 300
      g balkánský sýr
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      špetka kopr
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3

Postup přípravy receptu

1
Cukety nastrouháme na hrubo, posolíme a necháme 30 min. okapat v cedníku. Pak ještě rukou vymačkáme přebytečnou šťávu. Na oleji osmahneme 3 minuty, necháme vychladit. Vejce rozšleháme, přidáme rozdrobený sýr, petržel, kopr a smícháme s cuketou. Plech vyložíme pečícím papírem. Na něj položíme rozválené listové těsto, pak rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky (zhruba 5x7 cm - nenakrojené se nepropeče). Pečeme na 170-180 °C podle trouby asi 20-25 minut.
2
Je dobrý jak teplý, tak za studena.
3
Střídku toastového chleba předem rozdrobíme a opečeme na sucho v pánvi nebo troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 28. 8. 2006 15:06

    Simco, to testo co popisujes, neni na paj ale na tazeny burek - je tak pracne, ze to delam akorat z naplni dyne a orechy na Stedry vecer. Jinak paj jsem delala aspon z 5 druhu test:-)

  • Simča Sládková | 27. 8. 2006 13:16

    Takový malý dotaz na autorku: pod slovem "páj" si nepředstavuji listkové těsto. Kdysi jsem jedla páje se švestkami, peklo se to v kulaté formě a bylo to tenulinké těsto a hooodně ovoce (takže dost dietní moučník). Těsto bylo nějaké jednoduché - asi jen voda + mouka (ale jaká?) + špetka soli + lžíce octa. Neznáte někdo správný poměr?????

  • Gabriela B | 9. 6. 2006 18:50

    Výborné, jako ostatně všechny recepty od paní Airan. Trochu jsem experimentovala a k cuketám jsem přidala nadrobno pokrájenou cibuli a červenou papriku, vejce jsem rozšlehala s trochou mléka a jednou kysanou smetanou. Airan děkuji za další skvělý recept.

  • Michaela Atherton | 26. 5. 2006 12:32

    Bez te vrchni vrstvy testa mi to pripomina quiche.

  • Marsí | 26. 5. 2006 09:53

    No tak se špenátem dělám běžně, ale s cuketou ještě ne...tohle p.Airan určitě vyzkouším. Mužík bude nadšený...jídla z Balkánu se sýrem on miluje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cuketa Kopr Listové těsto Mléko Petržel Rostlinný olej Sůl Toastový chléb Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní vajíčková pomazánka

Jarní vajíčková pomazánka

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Ovocná mísa

Ovocná mísa

Karbanátky z pohanky, červené čočky a mrkve

Karbanátky z pohanky, červené čočky a…

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

74
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu…
50
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
24
Placičky z bramborové kaše
Placičky z bramborové…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

Fotografka Nguyen Phuong Thao o posledním focení s Jiřím Bartoškou (†78): Bylo to velmi dojemné!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact