• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
Napište svůj komentář k receptu

Jemný cuketový páj z Balkánu

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemný cuketový páj z Balkánu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      balíček listové těsto po 250 g
  • Náplň
    • 4
      ks vejce
    • 50
      ml mléko
    • 4
      ks cuketa menší
    • 300
      g balkánský sýr
    • 4
      plátek toastový chléb světlý
    • 1
      lžíce petržel
    • 1
      špetka kopr
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce rostlinný olej 2-3

Postup přípravy receptu

1
Cukety nastrouháme na hrubo, posolíme a necháme 30 min. okapat v cedníku. Pak ještě rukou vymačkáme přebytečnou šťávu. Na oleji osmahneme 3 minuty, necháme vychladit. Vejce rozšleháme, přidáme rozdrobený sýr, petržel, kopr a smícháme s cuketou. Plech vyložíme pečícím papírem. Na něj položíme rozválené listové těsto, pak rozložíme náplň a přikryjeme druhým plátem těsta. Ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky (zhruba 5x7 cm - nenakrojené se nepropeče). Pečeme na 170-180 °C podle trouby asi 20-25 minut.
2
Je dobrý jak teplý, tak za studena.
3
Střídku toastového chleba předem rozdrobíme a opečeme na sucho v pánvi nebo troubě.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Airan Novakova | 28. 8. 2006 15:06

    Simco, to testo co popisujes, neni na paj ale na tazeny burek - je tak pracne, ze to delam akorat z naplni dyne a orechy na Stedry vecer. Jinak paj jsem delala aspon z 5 druhu test:-)

  • Simča Sládková | 27. 8. 2006 13:16

    Takový malý dotaz na autorku: pod slovem "páj" si nepředstavuji listkové těsto. Kdysi jsem jedla páje se švestkami, peklo se to v kulaté formě a bylo to tenulinké těsto a hooodně ovoce (takže dost dietní moučník). Těsto bylo nějaké jednoduché - asi jen voda + mouka (ale jaká?) + špetka soli + lžíce octa. Neznáte někdo správný poměr?????

  • Gabriela B | 9. 6. 2006 18:50

    Výborné, jako ostatně všechny recepty od paní Airan. Trochu jsem experimentovala a k cuketám jsem přidala nadrobno pokrájenou cibuli a červenou papriku, vejce jsem rozšlehala s trochou mléka a jednou kysanou smetanou. Airan děkuji za další skvělý recept.

  • Michaela Atherton | 26. 5. 2006 12:32

    Bez te vrchni vrstvy testa mi to pripomina quiche.

  • Marsí | 26. 5. 2006 09:53

    No tak se špenátem dělám běžně, ale s cuketou ještě ne...tohle p.Airan určitě vyzkouším. Mužík bude nadšený...jídla z Balkánu se sýrem on miluje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Cuketa Kopr Listové těsto Mléko Petržel Rostlinný olej Sůl Toastový chléb Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sojčí těstovinový salát

Sojčí těstovinový salát

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Hlíva s rýží

Hlíva s rýží

Kuřecí zapečené s rajčaty a mozzarellou

Kuřecí zapečené s rajčaty a…

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Hovězí šuej ču

Hovězí šuej ču

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

51
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
45
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Vepřový guláš
Vepřový guláš

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Moderátorka Klára Doležalová o svém chrtovi: Zastaví se mi srdce, když Ben běží. Život bez něj si nedokážu představit!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Tereza Maxová: Pomáhá matkám na útěku!

Tereza Maxová: Pomáhá matkám na útěku!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

5 znamení zvěrokruhu, která se nejčastěji rozvádí: Kdo v manželství nevydrží?

  • Recepty.cz
  • Jemný cuketový páj z Balkánu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact