Z mléka, tvarohu, vajec, soli, cukru a mouky umícháme hladké táhlé těstíčko, které naběračkou naléváme na teflonovou nebo keramickou pánev s malým množstvím rozpáleného oleje. Smažíme z obou stran dozlatova.
2
Zdobíme dle vlastní chuti a fantazie šlehačkou, sladkým jogurtem, ovocem... a podáváme.
Sú skutočne vynikajúce len s pečením treba opatrne. Sú síce málo sladké, ale sladší lekvár ich dochutí.
Monika
|5. 6. 2016 07:34
Jsou výborné <3 První se mi nepovedla a roztrhla jsem jí, ale další uz v pohodě a možná že jsem taky neměla dost horkou pánvičku. V každém případě je ráda někdy zopakuji, protože jsou bezva jemňounké a v puse se jen rozplývají <3 .
Lucka
|11. 2. 2016 18:10
Těsto nebylo vubec sladké a na panvičce se rozpadalo. :-(
Jetenská Zuzana
|4. 6. 2015 19:16
Výborné palačinky. Těsto je jemňoučké a kypré a palačinky se v puse úplně rozplývají.
Lucca
|10. 5. 2015 14:12
lze na hradit tvaroh bílým jogurtem? děkuji za odpověď :)
Tak jsem vyzkoušela, protože jsem měla ještě tvaroh a péct se mi výjimečně nechtělo :-D Ale jako že by mne nějak nadchly, to se říct nedá. Prostě palačinky O:-) Jindy dělávám maďarské a ty mi chutnají přeci jen lépe. Ale to neznamená, že bych kvůli tomu dala špatné hodnocení, každý má jiné chutě, že jo ;-)
Přidávám foto :-)