• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemné perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Jemné perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
  • Těsto na 30 kousků
    • 100
      g citronát
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hnědý cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      g mleté mandle
    • 1
      ks citronová kůra z celého citronu
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička kardamom mletý
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • pečící papír
  • Na ozdobu
    • 3
      ks oplatky o rozměru 12x20 cm
    • 150
      g moučkový cukr
    • 0,50
      lžíce růžová voda
    • 50
      g mandle loupané
    • 30
      ks kandované třešně červené i zelené

Postup přípravy receptu

1
Nadrobno usekáme citronát, ušleháme do pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, mleté mandle, koření a citronát a citronovou kůru. Oplatky nastříháme na obdélníky velikosti 6x4 cm.
2
Plech vyložíme pečícím papírem, na něj rozložíme oplatky a na každou naneseme lžíci těsta. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 150 °C/plyn stupeň 1) zhruba 25 minut.
3
Moučkový cukr, 2 lžíce horké vody a růžovou vodu utřeme dohladka. Vzniklou polevou potřeme povrch upečených perníčků a nakonec je dozdobíme půlenými mandlemi a kandovanými třešničkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 6. 2007 23:35

    Je nutné mít růžovou vodu a ty oplatky? Nedá se to dát nej na peč.papír?

  • Gábina Houšková | 30. 10. 2006 08:30

    citronát jsou kostičky kandované citronové kůry.

  • Anonym | 29. 10. 2006 11:18

    Co je Citronát??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronát Citronová kůra Hnědý cukr Hřebíček mletý Kandované třešně Kardamom mletý Mandle Mleté mandle Moučkový cukr Nové koření mleté Oplatky Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Růžová voda Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Karamelové řezy s mandlemi

Karamelové řezy s mandlemi

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Tuňáková pomazánka VI.

Tuňáková pomazánka VI.

Indický chléb (Naan / Chapati)

Indický chléb (Naan / Chapati)

České kuře pečené

České kuře pečené

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Okoun na másle a kmínu

Okoun na másle a kmínu

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

90
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
30
Sekaná s kuskusem
Sekaná s kuskusem
26
Řízek bez vajec
Řízek bez vajec
26
Sejkory
Sejkory
22
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš III.

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Jemné perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact