• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemné perníčky
Napište svůj komentář k receptu

Jemné perníčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné perníčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

30 porce
  • Těsto na 30 kousků
    • 100
      g citronát
    • 3
      ks vejce
    • 200
      g hnědý cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 2
      balení vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 200
      g mleté mandle
    • 1
      ks citronová kůra z celého citronu
    • 1
      lžička hřebíček mletý
    • 1
      lžička nové koření mleté
    • 1
      lžička kardamom mletý
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • pečící papír
  • Na ozdobu
    • 3
      ks oplatky o rozměru 12x20 cm
    • 150
      g moučkový cukr
    • 0,50
      lžíce růžová voda
    • 50
      g mandle loupané
    • 30
      ks kandované třešně červené i zelené

Postup přípravy receptu

1
Nadrobno usekáme citronát, ušleháme do pěny vejce, cukr, vanilkový cukr a sůl. Přimícháme mouku s práškem do pečiva, mleté mandle, koření a citronát a citronovou kůru. Oplatky nastříháme na obdélníky velikosti 6x4 cm.
2
Plech vyložíme pečícím papírem, na něj rozložíme oplatky a na každou naneseme lžíci těsta. Pečeme v předehřáté troubě (elektrický sporák 150 °C/plyn stupeň 1) zhruba 25 minut.
3
Moučkový cukr, 2 lžíce horké vody a růžovou vodu utřeme dohladka. Vzniklou polevou potřeme povrch upečených perníčků a nakonec je dozdobíme půlenými mandlemi a kandovanými třešničkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 5. 6. 2007 23:35

    Je nutné mít růžovou vodu a ty oplatky? Nedá se to dát nej na peč.papír?

  • Gábina Houšková | 30. 10. 2006 08:30

    citronát jsou kostičky kandované citronové kůry.

  • Anonym | 29. 10. 2006 11:18

    Co je Citronát??

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Šlehání Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronát Citronová kůra Hnědý cukr Hřebíček mletý Kandované třešně Kardamom mletý Mandle Mleté mandle Moučkový cukr Nové koření mleté Oplatky Pečící papír Polohrubá mouka Prášek do pečiva Růžová voda Skořice - mletá Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodové řezy V.

Jahodové řezy V.

Studený pikantní bůček

Studený pikantní bůček

Bretaňský fazolový salát

Bretaňský fazolový salát

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Játra (nejen) se žampiony

Játra (nejen) se žampiony

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím

Vepřová pečeně s houskovými knedlíky…

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

56
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
37
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
25
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Jemné perníčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact