zakysaná smetana
nebo jogurt, šlehačka, zmrzlina...
Postup přípravy receptu
1
Acidofilní mléko smícháme s vejcem, cukrem, solí, moukou a vše vymícháme v hladké řidší těstíčko, které se nám bude dobře rozlévat po rozpálené pánvi s trochou oleje. Množství mouky se může lišit podle hustoty mléka a jelikož v ingrediencích chybí acidofilní mléko, zadal jsem tedy podmáslí i kefír, jelikož jsou to v podstatě všechno kyselá mléka, která dodají palačinkám jemnost.
2
Smažíme z obou stran dozlatova, neobracíme dřív, než je osmaženo, aby se nám palačinky zbytečně netrhaly. Z uvedeného množství budou 3-4 palačinky. Záleží na velikosti pánve a tloušťce palačinky.
3
Dozdobíme dle vlastní chuti a fantazie.
4
Těsto můžeme také ochutit například skořicí, kakaem, kokosem.