• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemné palačinky
Napište svůj komentář k receptu

Jemné palačinky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné palačinky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • 250
      ml mléko
    • 3
      ks vejce
    • sůl
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Do hrnku dáme prosátou mouku, osolíme a za stálého míchání přiléváme mléko s rozkvedlanými žloutky, až vznikne nepříliš husté jemné těsto. Nakonec vmícháme pevný sníh z bílků.
2
Ohřátou omeletní pánev vymažeme olejem, těsto naléváme naběračkou po menších dávkách. Opečeme po obou stranách a podle chuti naplníme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné palačinky z acidofilního mléka

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 17. 4. 2009 22:09

    Aha, tak to jsem přehlédla...já taky dělám těsto husté jako omáčka;-)

  • Simča Sládková | 17. 4. 2009 19:17

    Ne, Jarko, v receptu není nic o zakysané smetaně, Eva reaguje na příspěvek Zdenky Supolové ze září minulého roku. Evi - ale Zdenka tam zrovna píše, že si to jaždý udělá husté podle svého. Já třeba dělám těsto husté asi jako je smetanová omáčka....

  • Jarka O. | 17. 4. 2009 18:41

    Evo, ať koukám jak chci, žádnou zakysanou smetanu v receptu nevidím :-)

  • Eva J. | 17. 4. 2009 12:53

    Když to tak čtu, tak by mě zajímalo, jak na pánvi rozlít kysanou smetanu... Ta je přece hustá jako blázen, to leda rozetřít lžící...???

  • Jarka O. | 8. 9. 2008 15:17

    Já dávám na litr mléka jen jedno vejce a úplně to stačí. Doporučuju ale do těsta trochu rozpuštěného másla, jsou velmi jemné a chutné. Smažím na pánvi jen lehce potřené tukem (mašlovačkou).

  • Tereza J. | 8. 9. 2008 12:50

    resne tak, dobré palacinky neznamenajú, že sa dá do nich veľa vajec, rovnako ako iné jedlá sú výborné aj bez smotany, prípadne s obyčajnou 12% smotanou, nemusí sa tam nutne dávať šľahačková. U nás sa ostatne na varenie nikdy nepoužíva šľahačková smotana, tá je na šľahačku. Prvýkrát som sa s tým stretla v českých receptoch. Tak nech sa tie palacinky daria:)))

  • Jana Remková | 8. 9. 2008 09:39

    Terezko,já jsem Oldřicha pochopila ::-)))) ! Jen opravdu 6 vajec-to je snad vaječná amoleta!! A teď bez nadsázky.Když jsme dělali palačinky v restauraci a že na ně lidé tedy chdili rádi,tak se udělal ten základ,jak tady píšu s tím jedním vajíčkem a přidávalo se pouze mléko,popř.mouka.Daly se dělat na dobré pánvi i na sucho a byly fakt vynikající.Dávaly se do trojúhelníčků potřené nějakým ovocným drisingem,navrch šlehačku a postrouhat čokoládou a lidé si přidávali a přidávali a poctivě jsme jim řekli,jak to děláme.Mnozí nevěřili!!Ale recept si vzal každý.

  • Tereza J. | 8. 9. 2008 07:07

    Pre Oldřicha : :-)))))))))))))))))))

  • Oldřich Gargulák | 8. 9. 2008 00:01

    Terezo, Jana použila jisté nadsázky na poměr vajec a mouky; já jsem se vyjádřil také s nadsázkou a věřím, že mí Remkovi mi rozumí. A chraň Příroda, abych Janu podceňoval! Nikoho na tomto foru nepodceňuji. Nebo,téměř nikoho...:-)

  • Tereza J. | 7. 9. 2008 21:46

    Oldřichu, dobré palacinky neznamenajú, že použijem kopec vajec :))) Nepodceňujte Janku Remkovú, je to dobrá kuchárka.

  • Tereza J. | 7. 9. 2008 21:45

    Oldřichu, dobré palacinky neznamenajú, že použijem kopec vajec :))) Nepodceňujte Janku Remkovú, je to dobrá kuchárka.

  • Oldřich Gargulák | 7. 9. 2008 20:05

    Jano, asi jste právě položila základní kámen homeopatické kuchyně! Taky mi to připomnělo slavné PĚTIVAJEČNÉ TĚSTOVINY - 5 vajíček na tunu mouky :o)

  • Tereza J. | 7. 9. 2008 19:58

    Ja robím palacinky vždy z 1 litra mlieka a dávam 3 vajíčka. Múku nevážim, nasypem, rozhabarkujem, nechám 15 min postáť, aby múka nabobtnala a potom dosypem múku, ak treba. mám to v oku, nikdy nevážim.

  • Olga Zehnalová | 7. 9. 2008 19:33

    Pani Janka Remková, mne sa 6 vajec na 11/2l mlieka nezdá veľa. Ja dávam 2 vajcia na 1/2l mleka, takže ten pomer vychádza. Palacinky sa dajú urobiť tenučké a netrhajú sa.Ale v tomto recepte sa mi zdá málo múky a veľa vajec na 1/4l mlieka.

  • Jana Remková | 7. 9. 2008 13:48

    Jano Chmelařová,6 vajec?Tak asi jsem na světě ještě krátce.Já dávám jedno na jakékoliv množství.Aby byly tenké,tak asi půl litru mléka a tak konzistence,jak tady píše Zdeňka Supolová,asi jak kysaná smetana.Na pánev jen pár kapiček oleje a rozlít tuk pořádně po pánvi a malou naběračkou na rozpálený tuk nalít hmotu a zase pořádně rozlít po celé pánvi.To jsou tenoučké palačinky.Olej ve větším množství je nafoukne.Tyhle se super rolují a vypadají skvěle.

  • zdenka supolova | 7. 9. 2008 12:42

    Jednoduché,rychlé,skvěle se dělají, základ:čtvrt litru mléka,jedna lžička cukru,1 vejce,špetka soli a hl. mouka,aby byla hustota jako kysaná smetana.Každý si nastaví podle potřeby.Ty nahoře už nikdy více!

  • notwist notwist | 6. 9. 2008 21:36

    největší hrůůůůza, co jsem kdy viděl a jedl... vůbec to nejde udělat... je to hnusný....

  • Simča Sládková | 6. 7. 2007 23:47

    Nějak si palačinky (tedy tenulinké placky) neumím z tohoto rozpisu představit. Asi není daleko od pravdy ten, kdo píše, že jsou to spíše omelety. Vůbec se nedivím, že tu kuchařky, které ho zkusily, uvádí, že se jim to trhá. Mám vyzkoušený poměr na 1 l mléka 4 vejce, špetku soli a cca 500 - 600 g hladké mouky (podle velikossti vajec a kvality mouky), takže tento poměr mi přijde "převajíčkovaný".

  • Martin Jegla | 6. 7. 2007 16:33

    Tento recept je snad nejhorší co jsem kdy vařil. Palačinky se lepiliy, lámaly, špatně se otáčely, patlaly a po chuťové stránce... Nedoporučuji

  • Jana Chmelařová | 6. 7. 2007 14:41

    Oprava mého receptu: z poloviční

  • Jana Chmelařová | 1. 7. 2007 09:05

    Dělám palačnky podle receptu mé tety. Jsou vynikající a jednoduché. 11/2 l mléka, 6 vajec, 1/2 kg hl.mouky, špetka soli.Vejce šlehám a pomalu přidávám mléko a pak mouku.Pánev vymažu jen 1x olejem /na začátku/. Z tohoto množství se připraví asi 25 tenkých palačinek. Výboirné jsou s rozmačkanými jahodami v kostce oslazeného tvarohu. Možno dělat s poloviční dávky.

  • Jitka Bublová | 7. 6. 2007 13:31

    Pamatuji se na podobný recept, taky byl se sněhem a palačinky se plnily tvarohovou náplní s rozinkami a bylo to senzační. Jen to spíš nebyly palačinky, ale něco jako omeletky, s tím sněhem se musely dělat o hodně silnější, správné palačinky jsou tenoučké. Nepamatuji se už přesně na ty ingredience (zkusím najít a když tak to sem vložím, protože byly opravdu výborné), ale i u tohoto receptu by možná pomohlo nalévat více těsta (pánev jen lehce vymáznout olejem), pak by se možná tak netrhaly.

  • Radana | 6. 6. 2007 18:46

    Recept je úplně špatný, málo mouky hodně vajec.Poměr surovin je velmi nevyvážený a palačinky z tohoto těsta opravdu neusmažíte!!!

  • Zuzana | 8. 3. 2007 11:51

    Já tetnto recept takě nedoporučuji nikomu kdo s palačinkami nemá zkušenosti..palačinky se na pánvy trhají..OPATRNĚ!!!

  • Radka Zezulová | 27. 9. 2006 21:57

    Tento recept nedoporucuji nikomu kdo nema zkusenosti s palacinkami :)Daleko lepsi je pouzit 100 g polohrube mouky + 200 ml mleka a bohate staci jedno vetsi vejce.Uspech zarucen :))))

  • Lenka | 26. 11. 2005 12:13

    pro Veru: my dava me na 1 litr tak 3 vajicka, ale uz jsem byla "donucena" vyzkouset i tech 12 a na slo to...i kdyz jsem mela strach ze to bude spis omeleta...a byly to palacinky:)

  • Věra | 9. 11. 2005 13:48

    když na 1/4 litru jsou 3 vejce to na 1 litr je 12 vajec ?

  • Franta Vályi | 9. 11. 2005 13:27

    Zhruba na 1 litr hmoty přidej asi 1/2dcl oleje a nemusíš podlévat olejem ani máslem.A místo sněhu přidej prdopeč(prášek do pečiva).

  • Lenka Dobešová | 20. 8. 2005 14:13

    A to máslo se dáva (při každé palačince ) zvlášť ? Vím,že máslo je dost nechutné když zhnědne.

  • no no no no | 20. 8. 2005 13:44

    Na másle je to lepší než na oleji!Radím dobře!

  • David Fajfr | 19. 7. 2005 10:26

    Dávám malou lzicku praskoveho cukru a ne na oleji, ale na masle!

  • petra Šimsová | 1. 6. 2005 12:19

    Jsou výborné i bez sněhu, ale se sněhem jsou více nadýchanější.

  • Anonym | 20. 3. 2005 12:24

    Uvedená dávka bohatě postačí pro jednoho mladého vrabce.

  • Juraj Albíni | 26. 2. 2005 12:04

    Už nikdy nebudem robiť palacinky

  • Jana z VM | 24. 2. 2005 07:56

    A cukr do těsta nepatří?

  • Anonym | 23. 2. 2005 20:38

    super

  • Evzena Kravska | 14. 11. 2004 03:21

    S tim snehem se to spatne rozprostira na panvi...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Svačina Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková lahůdková pomazánka

Vajíčková lahůdková pomazánka

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Jahodová zmrzlina II.

Jahodová zmrzlina II.

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Zeleninová polévka s klobásou

Zeleninová polévka s klobásou

Kotlety na šlehačce

Kotlety na šlehačce

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
50
Stehýnka  v pivním těstě
Stehýnka v pivním těstě
41
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
40
Nejlehčí pečené kuře a brambory
Nejlehčí pečené kuře a…
30
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

V Brožové bouchly saze: Skandál a zrůdnost!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

Zpěvák z O5 a Radeček Polák a dohra stížnosti: Doktor „Hovado“ se ozval

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

  • Recepty.cz
  • Jemné palačinky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact