Mléko svaříme se solí a tukem. Do vařícího mléka nasypeme mouku (300-400 g) za stálého míchání. Čím méně mouky přidáme, tím budou knedlíky jemnější. Nejrychlejší je to s pomocí mixéru (šlehače). Vznikne nám hutná kaše, kterou necháme zchladnout a zašleháme do ní poté ještě vejce. Konzistence se nebojíme, pracujeme na pomoučněném stole (na to používáme polohrubou nebo hrubou mouku).
2
Těsto přendáme na pomoučněný stůl, zaprášíme moukou a ještě z lehka v ruce propracujeme. Rozdělíme na stejně velké kuličky, které naplníme ovocem dle vlastní chuti. Knedlíky naházíme do vroucí vody se špetkou soli, přivedeme k varu a vaříme 4-5 minut. Pak knedlíky scedíme, nandáme na talíře, dozdobíme dle chuti a druhu ovoce a ihned podáváme.