• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemné medové řezy
Napište svůj komentář k receptu

Jemné medové řezy

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné medové řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vejce
    • 50
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 20
      g med
    • 10
      g jedlá soda
    • 250
      g hladká mouka
  • Krém
    • 2
      dl káva Silná
    • 2
      dl mléko
    • 60
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 80
      g cukr Mletý

Postup přípravy receptu

1
Vejce, máslo, cukr a med smícháme nad párou, dokud se vše nerozpustí. Potom přidáme jedlou sodu, zamícháme, přidáme do mouky a na vále zpracujeme těsto. Rozdělíme na poloviny, každou půlku rozválíme na půlcentimetrový plát a upečeme.
2
**Krém:** do mléka vlijeme uvařenou kávu, vmícháme hladkou mouku a povaříme na hustší kaši. Máslo utřeme s cukrem a pomalu přidáváme vychladlý krém, vyšleháme. Krémem spojíme oba upečené pláty, necháme asi dvě hodiny odležet, pocukrujeme a krájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lenka | 22. 11. 2014 20:00

    Ještě by bylo dobré uvést na kolik stupňů pečeme a cca jak dlouho pro ty méně zkušené jako jsem já ;-)

  • Lenka Hradecká | 1. 6. 2011 09:21

    Dobrý den. Množství mouky v ingrediencích bylo doplněno. Díky za upozornění.

  • Iva.ojoj | 1. 3. 2011 11:09

    po dni uležení opravdu výborné. škoda, že tu není napsáno, kolik se dává do těsta mouky, ale koukám, že jsme to tu všichni i tak zvládli :) krém se mi zdál zprvu trochu mdlý, takový moc vodový a moc mi nechutnal, ale v koláči byl nakonec dobrý. příště možná udělám z rozpustného kafe pouze v mléce.

  • Vlasta Kopová | 3. 6. 2009 10:58

    Výborné řezy!!Ne tolik sladké jak medovník, ale naprosto famózní!Udělal jsem tři pláty o průměru 26cm, ty jsem seřízla poté na 24cm, do formy. Okraje jsem rozdrtila, smíchala se skořicovým cukrem a dort tím posypala. Krém je luxusní, do prostřed jsem propašovala na kolečka nakrájenáý banán!!1***

  • Dagmar Bartůšková | 1. 6. 2009 09:35

    NAPROSTO DOKONALÉ!!!! pláty jsem udělala 4, jeden jsem rozšmelcovala na prášek,když jsem slepila pláty krémem, ještě jsem krém napatlala na povrch a tím práškem to posypala...je to úžasný a moc chválím!!!

  • Lenny | 8. 4. 2008 11:01

    Výborný a jednoduchý medovníček, budu péct častěji.

  • Jana T. | 28. 12. 2007 21:12

    Jsem moc ráda, že jsem se nedala odradit zbytečnou diskuzí o tom jestli je nebo není to medovník a kolikrát tady recept je - hlavně, že je to dobrota a nedá moc práce . Dávám za 1 a určitě budu opakovat.

  • Květa Štěpánková | 25. 12. 2007 21:36

    Sem s receptem na medovník s rumem. Dík

  • Hanah | 25. 12. 2007 05:09

    Nehádejte se. Raději mi napište, zda znáte medovník s rumem. Recept mohu dát k dispozici.

  • Blanka | 11. 9. 2006 11:29

    Takže jsem vyzkoušela, protože mě lákalo malé množství másla. Nevím, co jsem zpackala, protožekrém se mi zdrcnul. Postupovala jsem podle návodu, no placky jsem naplnila jiným krémem a řezy byly nakonec dobré.

  • vanilka | 8. 9. 2006 20:24

    četla jsem diskuzi a stejně každá máme ten svůj oblíbený medovník a hlavně že chutná strávníkům.a slovíčkaření o pár deka surovin je nesmysl.já mám recept od sousedky dělám ho leta a je to nádhera.neustále ho vylepšuji ale na to si každá pekařka přijde časem sama .ale základ je stejný pak už záleží na zručnosti a lásce ho péci .já ho peču každou chvíli a když už tak alespoň 5-6 dortíků :o)))vždy se někdo najde kdo si na nich pochutná .tak se holky neperte.zdraví vanilka:o)))s úsměvem jde......i to pečení lépe:o)))

  • Kuchařka on-line | 8. 9. 2006 10:24

    Dobrý den, dovolím si vstoupit do diskuze. Recepty jsou kontrolovány jestli nejsou duplicitní, kdyby tomu tak nebylo, je jich tu jednou tolik! Ale opravdu nemám v hlavě všechny recepty do detailu, abych pokaždé rozeznala, zda již tu nějaký takový je nebo ne. Toto opravdu není v mých silách (i kdybych tomu věnovala všechen svůj volný čas). Pokud se nějaký duplicitní recept objeví v nových receptech jsou tu minimálně 3-4 lidé, kteří toto sledují a mají přehled, takže po jejich upozornění a zkontrolování receptu je recept vymazán. Stejný recept jako jsou tyto Jemné medové řezy jsem prozatím neobjevila, proto zde stále recept je. Prosím případné další připomínky, ne tak zcela se týkající tohoto receptu smeřujte do diskuze. Děkuji za pochopení a přeji všem krásný víkend. Lada Kovářová, Recepty.cz

  • Marie Horáková | 8. 9. 2006 10:15

    Neumím si představit kontrolovat tisíce receptů, speciálně na moučníky podle surovin.

  • mishabv | 8. 9. 2006 10:00

    sice to neni diskuse vhodna k receptu, ale souhlasim s Di, ze kazdy by si mel dat tu praci a podivat se, jestli nejde vkladat neco, co uz tu je, nejen podle nazvu, ale hlavne podle surovin...navrhovala jsem administratorum, ze by to meli delat, ale byla jsem upozernena, ze na to nemaji cas

  • Di | 8. 9. 2006 08:07

    Dano, prosím přečtěte si můj příspěvek. Již potřetí oznamuji, že recept znám odmalička, pekla ho již moje babička a maminka a teď ho peču já. Je to naprostá senzace. Chutí připomíná medovník, ale je mnohem lepší. Chcete-li vědět přesný poměr ingrediencí, moje varianta je méně sladká: na 250 g hladké mouky a 1 vejce pouze 50 g pískového cukru, 25 g másla, 1 lžíci medu, 3 lžíce horkého mléka a 1 lžičku sody. Z těsta vyválím 3 tenké placky (musí být v teple) a upeču. Naplním je obyčejným máslovým krémem z 1 másla a kaše z 3 dcl mléka, 1 pudinku a 1 lžíce polohrubé mouky. Pak zatížím a nechám proležet (aby rychleji změkly, potřu je mlékem nebo kávou). Pak je namažu krémem i nahoře a posypu sekanými ořechy. Strávníci se oblizují, čím déle řezy leží, tím jsou lepší. Většinou dělám 6 placek z 600 g mouky. Stačí?Jinak bych ráda poznamenala, že mi nejde o hašteření, ale o přehlednost, jak správně poznamenala paní Zdena.

  • SI | 8. 9. 2006 08:07

    Hmmm, prima diskuze, bavte se tak dál dámy. Já jdu raději tyto jemné medové řezy udělat.

  • Dana | 8. 9. 2006 07:22

    Milé dámy, na vaše hašteření tady není nikdo zvědav. Já chci vědet, zda recept někdo již zkusil a jak mu chutná, jak to vylepšti či pozměnit atd.je mi jedno jestli někde v databázi je již něco podobného.

  • Zdena z JM | 8. 9. 2006 07:17

    Paní Jitko,myslím si,že zlobit se na paní Di,že upozornila na stejný recept,není opravdu na místě.I já jsem jsem to už několikrát udělala a ve většině případů byl nový totožný recept smazán.Vždyť je v zájmu nás všech,aby tyto stránky byly co nejpřehlednější.Věřím tomu,že někdo nemá čas nebo chuť vyhledávat,zda recept ,který sem chce vložit,zde už není.Ale přece se pak nemůže zlobit,když na to někdo upozorní a jeho nový recept je vymazán.Vždyť to nikdo nemyslí nijak zle.

  • Di | 7. 9. 2006 19:55

    Paní Jitko, pokud si naopak Vy přečtete můj příspěvek, zjistíte, že jsem recept rozhodně četla. Jak jinak bych věděla, že je tu několik totožných receptů? Také jsem poznamenala, že podle stejného recept peču již mnoho let. Souhlasím, že každý si sem může dávat, co chce. Stejně tak má kdokoliv jiný právo vyjádřit na to svůj názor. A mně tento způsob opakování stejných receptů donekonečna prostě připadá nepřehledný. To je můj názor. Když už si udělám čas na to, abych sem vložila recept, tak mě nezabije ta minuta, podívám-li se, jestli tu už mení. A nezlobte se, neznáte mě, stěží můžete vědět, co dělám a co ne !!

  • Jitka Koutecká | 7. 9. 2006 17:11

    já si myslím, že každý sem může vkládat co chce, pakliže je to v souladu s pravidly. A navíc tenhle recept není žádný "typický medovník". Di být vámi bych si nejprve přečetla ingredience a pak soudila ! Mimo to každý nemáme čas sedět u počítače jako vy a hledat, jestli už tady podobný recept byť jen malinko není. S pozdravem

  • Hana Lorencová | 7. 9. 2006 16:48

    Stejnost receptů by měl sledovat někdo jiný. Mně vůbec nevadí, že jsou si některé podobné.

  • Di | 7. 9. 2006 16:40

    Přinejmenším to má hodně podobnou chuť až na tu kávovou náplň.Co se týká opakování receptů, také nemám pročtené všechny, ale než vložím nový, snažím se najít, zda tu už není něco podobného. V případě medových řezů stačí zadat do hledáčku slovo med a je to! Mě totiž připadá to stálé opakování stejných receptů s malinko pozměněnými názvy dost matoucí a zahlcující. Vždycky ráno se s nadšením vrhám na nové recepty a vzápětí jsem zklamaná, když minimálně polovina z nich tam už je, jen pod jinými názvy. Zkrátka většina z nás nemá v zásobě takové množství originálních kulinářských nápadů jako třena paní Airan nebo paní Jarčušková či Oumarová. Tak by trocha pozornosti neuškodila!

  • Hana Lorencová | 7. 9. 2006 15:52

    Je to možné, nemám pročteny všechny zdejší recepty, jen Vás můžu ujistit, že tohle nemá s medovníkem nic společného.

  • Di | 7. 9. 2006 08:53

    Opět mi připadá, že tento recept je tu již poněkolikáté stále dokola. Dokonce od té samé autorky. I když nic proti medovým řezům. Jsou naprosto skvělé, u nás v rodině se pečou již po několik generací.Jen dělám několik tenounkých placek (jako když se válí nudle). Mnohem lepší než kupované medovníky, po jejichž originálním receptu se kažý pídí.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jedlá soda Káva Máslo Med Mléko Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky

Cibulový koláč III.

Cibulový koláč III.

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Roláda  piškotová

Roláda piškotová

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Alsaský jablečný koláč

Alsaský jablečný koláč

Vepřový jazyk na divoko

Vepřový jazyk na divoko

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

95
Krémový jahodový dort
Krémový jahodový dort
69
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Dýňová tortila
Dýňová tortila
52
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
47
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Jemné medové řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact