Máslo utřeme do pěny a potom k němu postupně, za stálého míchání přidáme žloutky. Po částech přidáváme mouku a těsto ředíme mlékem. Potom je osolíme a zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Z těsta vykrajujeme lžící noky, vhazujeme je do vroucí vody a asi 8 minut vaříme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
t.H Jesenik
|6. 3. 2011 09:25
nebo k namornickemu masu
Mila Veselá
|11. 4. 2008 09:20
U nás letí noky s klasickým špenátem a volským okem. Výborné jsou s gulášem a ke každé "máčce".
Kejty
|10. 4. 2008 08:15
Včera jsem noky dělala ke kuřeti na paprice a byly moc dobré.
Deniska
|15. 1. 2007 18:46
Jsou třeba do polévky...
Jana z VM
|21. 3. 2006 06:59
Nešly by tyto noky snad ke každé omáčce ? Láká mě to vyzkoušet, ale dělala jsem nějaké noky jen jednou a moc se nepovedly a ani moc nechutnaly. Jak je to z těmito máslovými noky ?
Anonym
|20. 3. 2006 18:41
Tak třeba ke karlovarskýmu guláši
Dahiba
|3. 1. 2006 15:56
Můžete poradit k čemu jsou tyhle noky jako vhodná příloha?????