Kuřecí prsa mírně naklepeme, jemně posypeme podravkou, položíme na ně plátek moravského uzeného nebo debrecínky, namažeme částí lučiny, přidáme nadrobno pokrájený kousek rajčete, mrkve a pórku, posypeme usekaným stroužkem česneku. Zavineme a převážeme nití. Půlku cibule pokrájíme, osmahneme na másle, potom vložíme závitky a po povrchu je krátce osmahneme, podlijeme vodou, přidáme zbytek rajčete, mrkve, cibule a česneku a sušenou zaleninovou nať a upečeme v troubě.
2
Měkké závitky vyjmeme, nitě odmotáme (závitek drží krásně pohromadě, kdo chce, může ze závitků nakrájet plátky), šťávu propasírujeme a zamícháme do ní zbytek lučiny, lžíci zakysané smetany nebo jogurtu.
3
Podáváme s rýží, která skvěle chutná, když se do ní pře dovařením zamíchá ještě trocha nadrobno pokrájené zeleniny.
Bylo to výborné, vřele doporučuji. Vzhledem k alergii na rejčata jsem je vynechala a nahradila plátky žampionů, le jinak to bylo super. Šťáva, zahuštěná Lučinou byla jemná a moc dobrá. Podávala jsem s rýží a mrkvovým salátem.
veronika kuchařová
|14. 2. 2009 13:01
Moc dobré!Ta Lučina s tím opravdu udělala zázraky!Omáčku je lepší trochu zahustit