• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
Napište svůj komentář k receptu

Jemné jablkovo-květové želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné jablkovo-květové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2,50
      kg jablka omytá a nakrájená
    • 20
      ks černý bez květenství
    • cukr krupice nebo krystalový cukr podle množství tekutiny
    • želatina případně na zpevnění

Postup přípravy receptu

1
Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až budou jablka úplně měkká.
2
Cedník s jemnými oky vyložte několika vrstvami mušelínu nebo gázy, postavte nad mísu, vlijte rozvařená jablka a nechte pozvolna vykapat (obsahem nemíchejte ani ho neprotlačujte, želé by bylo zakalené). Vykapanou tekutinu pak odměřte a na každých 100 ml dejte 75 g cukru. V kastrolu pomalu svařte s citronovou šťávou za stálého míchání, až se cukr rozpustí, pak zvyšte plamen a nechte 15 minut prudčeji vařit. Lžičkou kápněte trochu směsi na studený talířek, až vychladne, zatlačte na ni prstem, a jestli se tvoří zvrásněný škraloup, je směs dostatečně svařená. Želé pak plňte do sterilizovaných sklenek.
3
Chcete-li želé podávat ve formičkách jako dezert, přidejte do směsi želatinu připravenou podle návodu a směs pak nalijte do studenou vodou vypláchnutých formiček a po ztuhnutí vyklopte.
4
KNOW-HOW: Jablka mají díky obsahu pektinu velkou želírovací schopnost, proto obvykle na zahuštění želé postačí, ale samozřejmě si můžete „pro jistotu“ pomoci a například část cukru nahradit želírovacím. Kromě jablek se želé s bezinkovými květy připravuje i z hroznového vína. Není-li zrovna sezona květů, můžete s jablky svařit několik lžic sirupu, má velmi koncentrovanou chuť a vůni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Květen Dopolední svačina Svačina Vaření Děti Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Cukr krupice Jablka Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety II.

Bramborové krokety II.

Klasická vánoční štóla

Klasická vánoční štóla

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro děti

Dobrá vajíčková pomazánka nejen pro…

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Medové řezy alá falešný medovník

Medové řezy alá falešný medovník

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Krémová kukuřičná polévka

Krémová kukuřičná polévka

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Kakaová bábovka s čokoládovou polevou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

203
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
19
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
19
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
19
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
18
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 12. 9. 2025: Na koho čeká příjemné překvapení a kdo by měl dnes poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 12. 9. 2025: Na koho čeká příjemné překvapení a kdo by měl dnes poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem
Jemná vajíčková pomazánka / salát s…
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze…
Jemné kuřecí závitky
Jemné kuřecí závitky
Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Jemné lívance z acidofilního mléka -…
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact