• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
Napište svůj komentář k receptu

Jemné jablkovo-květové želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné jablkovo-květové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2,50
      kg jablka omytá a nakrájená
    • 20
      ks černý bez květenství
    • cukr krupice nebo krystalový cukr podle množství tekutiny
    • želatina případně na zpevnění

Postup přípravy receptu

1
Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až budou jablka úplně měkká.
2
Cedník s jemnými oky vyložte několika vrstvami mušelínu nebo gázy, postavte nad mísu, vlijte rozvařená jablka a nechte pozvolna vykapat (obsahem nemíchejte ani ho neprotlačujte, želé by bylo zakalené). Vykapanou tekutinu pak odměřte a na každých 100 ml dejte 75 g cukru. V kastrolu pomalu svařte s citronovou šťávou za stálého míchání, až se cukr rozpustí, pak zvyšte plamen a nechte 15 minut prudčeji vařit. Lžičkou kápněte trochu směsi na studený talířek, až vychladne, zatlačte na ni prstem, a jestli se tvoří zvrásněný škraloup, je směs dostatečně svařená. Želé pak plňte do sterilizovaných sklenek.
3
Chcete-li želé podávat ve formičkách jako dezert, přidejte do směsi želatinu připravenou podle návodu a směs pak nalijte do studenou vodou vypláchnutých formiček a po ztuhnutí vyklopte.
4
KNOW-HOW: Jablka mají díky obsahu pektinu velkou želírovací schopnost, proto obvykle na zahuštění želé postačí, ale samozřejmě si můžete „pro jistotu“ pomoci a například část cukru nahradit želírovacím. Kromě jablek se želé s bezinkovými květy připravuje i z hroznového vína. Není-li zrovna sezona květů, můžete s jablky svařit několik lžic sirupu, má velmi koncentrovanou chuť a vůni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Květen Dopolední svačina Svačina Vaření Děti Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Cukr krupice Jablka Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Jablka v županu podle Lorenze Lamase

Bavorský knedlík

Bavorský knedlík

Lesklá citronová poleva

Lesklá citronová poleva

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Salát se sýrovo-bylinkovou zálivkou

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Palačinky s krémem a lesním ovocem

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

145
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
55
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
38
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
37
Čočkový salát s pečenou mrkví a petrželí
Čočkový salát s pečenou…
37
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Zesnulý herec Jiří Krampol (†87): Stihl natočit vlastní smrt!

Zesnulý herec Jiří Krampol (†87): Stihl natočit vlastní smrt!

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem
Jemná vajíčková pomazánka / salát s…
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze…
Jemné kuřecí závitky
Jemné kuřecí závitky
Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Jemné lívance z acidofilního mléka -…
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact