• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
Napište svůj komentář k receptu

Jemné jablkovo-květové želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné jablkovo-květové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2,50
      kg jablka omytá a nakrájená
    • 20
      ks černý bez květenství
    • cukr krupice nebo krystalový cukr podle množství tekutiny
    • želatina případně na zpevnění

Postup přípravy receptu

1
Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až budou jablka úplně měkká.
2
Cedník s jemnými oky vyložte několika vrstvami mušelínu nebo gázy, postavte nad mísu, vlijte rozvařená jablka a nechte pozvolna vykapat (obsahem nemíchejte ani ho neprotlačujte, želé by bylo zakalené). Vykapanou tekutinu pak odměřte a na každých 100 ml dejte 75 g cukru. V kastrolu pomalu svařte s citronovou šťávou za stálého míchání, až se cukr rozpustí, pak zvyšte plamen a nechte 15 minut prudčeji vařit. Lžičkou kápněte trochu směsi na studený talířek, až vychladne, zatlačte na ni prstem, a jestli se tvoří zvrásněný škraloup, je směs dostatečně svařená. Želé pak plňte do sterilizovaných sklenek.
3
Chcete-li želé podávat ve formičkách jako dezert, přidejte do směsi želatinu připravenou podle návodu a směs pak nalijte do studenou vodou vypláchnutých formiček a po ztuhnutí vyklopte.
4
KNOW-HOW: Jablka mají díky obsahu pektinu velkou želírovací schopnost, proto obvykle na zahuštění želé postačí, ale samozřejmě si můžete „pro jistotu“ pomoci a například část cukru nahradit želírovacím. Kromě jablek se želé s bezinkovými květy připravuje i z hroznového vína. Není-li zrovna sezona květů, můžete s jablky svařit několik lžic sirupu, má velmi koncentrovanou chuť a vůni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Květen Dopolední svačina Svačina Vaření Děti Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Cukr krupice Jablka Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Pikantní nakládaný hermelín II.

Pikantní nakládaný hermelín II.

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Bochánek - třený

Bochánek - třený

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Jablečňáky s perníkem podle Ládi Hrušky (knedlíky)

Jablečňáky s perníkem podle Ládi…

Sušená rajčata

Sušená rajčata

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

36
Klasické lečo
Klasické lečo
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Podvodnice
Podvodnice
18
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

Potřetí ženatý Noid: Veřejná omluva exmanželkám!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem
Jemná vajíčková pomazánka / salát s…
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze…
Jemné kuřecí závitky
Jemné kuřecí závitky
Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Jemné lívance z acidofilního mléka -…
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact