• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
Napište svůj komentář k receptu

Jemné jablkovo-květové želé

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné jablkovo-květové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2,50
      kg jablka omytá a nakrájená
    • 20
      ks černý bez květenství
    • cukr krupice nebo krystalový cukr podle množství tekutiny
    • želatina případně na zpevnění

Postup přípravy receptu

1
Jablka a vytřepané květy bezu vložte do hrnce s takovým množstvím vody, které je pokryje. Uveďte do varu, snižte plamen a povařte asi 30 minut nebo až budou jablka úplně měkká.
2
Cedník s jemnými oky vyložte několika vrstvami mušelínu nebo gázy, postavte nad mísu, vlijte rozvařená jablka a nechte pozvolna vykapat (obsahem nemíchejte ani ho neprotlačujte, želé by bylo zakalené). Vykapanou tekutinu pak odměřte a na každých 100 ml dejte 75 g cukru. V kastrolu pomalu svařte s citronovou šťávou za stálého míchání, až se cukr rozpustí, pak zvyšte plamen a nechte 15 minut prudčeji vařit. Lžičkou kápněte trochu směsi na studený talířek, až vychladne, zatlačte na ni prstem, a jestli se tvoří zvrásněný škraloup, je směs dostatečně svařená. Želé pak plňte do sterilizovaných sklenek.
3
Chcete-li želé podávat ve formičkách jako dezert, přidejte do směsi želatinu připravenou podle návodu a směs pak nalijte do studenou vodou vypláchnutých formiček a po ztuhnutí vyklopte.
4
KNOW-HOW: Jablka mají díky obsahu pektinu velkou želírovací schopnost, proto obvykle na zahuštění želé postačí, ale samozřejmě si můžete „pro jistotu“ pomoci a například část cukru nahradit želírovacím. Kromě jablek se želé s bezinkovými květy připravuje i z hroznového vína. Není-li zrovna sezona květů, můžete s jablky svařit několik lžic sirupu, má velmi koncentrovanou chuť a vůni.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablkovo-pudinkové koblížky

Jablkovo-pudinkové koblížky

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Křehké jablkovo-tvarohové řezy

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Květen Dopolední svačina Svačina Vaření Děti Bez lepku Narozeniny Výjimečný den Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Cukr krupice Jablka Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

Citronová poleva

Citronová poleva

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Kuřecí nudličky v pepřové omáčce

Chřest na másle

Chřest na másle

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Banánová roláda s pudinkovým krémem

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Salát s quinoou a sýrem halloumi
Salát s quinoou a sýrem…
19
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Bolek Polívka v ohrožení života? Kolaps na jevišti

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

Kotek ve Zrádcích: Návrat k Rafťákům! Kupuje vlastní rekvizity

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Další doporučené recepty:

Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka
Jemná vajíčková pomazánka / salát s medvědím česnekem
Jemná vajíčková pomazánka / salát s…
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze dvou ingrediencí
Jemné bramborové knedlíčky / noky ze…
Jemné kuřecí závitky
Jemné kuřecí závitky
Jemné lívance z acidofilního mléka - bez vajec
Jemné lívance z acidofilního mléka -…
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného těsta
Jemné ovocné knedlíky z odpalovaného…
  • Recepty.cz
  • Jemné jablkovo-květové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact