• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemné bufetové rohlíky
Napište svůj komentář k receptu

Jemné bufetové rohlíky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné bufetové rohlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 140
      g hera nebo jiný tuk na pačení
    • 100
      g droždí
    • 6
      dl mléko 5-6 , nebo voda
  • Na potření
    • 1
      ks vejce
    • olej
  • Na posypání
    • sůl hrubá
    • kmín
    • mák

Postup přípravy receptu

1
Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a zbytek těsta. Dobře vypracujeme. Těsto necháme nakynout a rozdělíme ho na 6 stejných částí, které vytvarujeme do bochníčků. Každý bochník vyválíme na okrouhlou placku asi s 30 cm průměrem a potřeme olejem. Placku rozkrájíme na 8 trojúhelníkových částí a každý trojúhelník svineme od širšího okraje k rohu. Rohlíky skládáme na suchý plech, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínme a hrubou solí nebo mákem. Pokud chceme čisté rohlíky, tak je jen potřeme a nesypeme. Pečeme v horké troubě asi 12 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vvvvv | 15. 1. 2015 21:25

    dobrý :-)

  • Andrea Bednar | 31. 12. 2011 04:42

    Upekla jsem, deti jasaly z testa i z rohliku, my tez. Vyborne, krupave, krasne zlate. Je jich HODNE, tak ze zkusim zamrazit, delam to tak se vsim pecivem.

  • IvčaPě | 23. 4. 2008 11:24

    Vynikající !!! Trochu jsem se prala s tou okrouhlou plackou ,takže jsem dělala rohlíčky nakonec po svém ze čtverce a zkusila jsem i malé housky z trojcopánku !Výsledek ale předčil mé očekávání dávám za 1*** !!!Mohu jen doporučit !

  • Tereza Jarčušková | 17. 2. 2006 10:22

    Ďakujem kuchárke on-line

  • Kuchařka on-line | 17. 2. 2006 09:23

    Opraveno.

  • Tereza Jarčušková | 17. 2. 2006 08:38

    Jéééééééj, ten cukor je ozaj preklep, má tam byť samozrejme 40 g. Čo sa týka kvasníc , recept obsahuje 100 g, Rožky sú potom skutočne ľahúčke.

  • Jarka z Bratislavy | 16. 2. 2006 18:13

    To sú tzv. banketové rožky k bujónom, alebo k predkrmom. Určite ide o 40 g cukru a kvasníc je asi preto toľko, aby rožky bolo ľahúčke, nafúknuté.

  • Libuše Romančíková | 16. 2. 2006 17:56

    Těch 100g kvasnic není moc,ale 400g cukru to je asi překlep.Tolik nedávám ani do buchet.

  • NMarta | 16. 2. 2006 13:42

    A ty kvasnice? Opravdu 100g?

  • Ivana K. | 16. 2. 2006 12:48

    Ta spousta cukru do rohlíků sypaných solí, není tam nula navíc?

  • Anka | 16. 2. 2006 12:32

    400 g cukru nie je veľa?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Kmín Mák Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Kuřecí kari s rýží

Kuřecí kari s rýží

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Kuře ala Kanada

Kuře ala Kanada

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Listové šátečky (závin) se špenátem

Listové šátečky (závin) se špenátem

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Maková bábovka hrníčková a rychlá

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

244
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
62
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
52
Klasické lečo
Klasické lečo
47
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Jemné bufetové rohlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact