Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a zbytek těsta. Dobře vypracujeme. Těsto necháme nakynout a rozdělíme ho na 6 stejných částí, které vytvarujeme do bochníčků. Každý bochník vyválíme na okrouhlou placku asi s 30 cm průměrem a potřeme olejem. Placku rozkrájíme na 8 trojúhelníkových částí a každý trojúhelník svineme od širšího okraje k rohu. Rohlíky skládáme na suchý plech, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínme a hrubou solí nebo mákem. Pokud chceme čisté rohlíky, tak je jen potřeme a nesypeme. Pečeme v horké troubě asi 12 minut.
Upekla jsem, deti jasaly z testa i z rohliku, my tez. Vyborne, krupave, krasne zlate. Je jich HODNE, tak ze zkusim zamrazit, delam to tak se vsim pecivem.
IvčaPě
|23. 4. 2008 11:24
Vynikající !!! Trochu jsem se prala s tou okrouhlou plackou ,takže jsem dělala rohlíčky nakonec po svém ze čtverce a zkusila jsem i malé housky z trojcopánku !Výsledek ale předčil mé očekávání dávám za 1*** !!!Mohu jen doporučit !
Tereza Jarčušková
|17. 2. 2006 10:22
Ďakujem kuchárke on-line
Kuchařka on-line
|17. 2. 2006 09:23
Opraveno.
Tereza Jarčušková
|17. 2. 2006 08:38
Jéééééééj, ten cukor je ozaj preklep, má tam byť samozrejme 40 g. Čo sa týka kvasníc , recept obsahuje 100 g, Rožky sú potom skutočne ľahúčke.
Jarka z Bratislavy
|16. 2. 2006 18:13
To sú tzv. banketové rožky k bujónom, alebo k predkrmom. Určite ide o 40 g cukru a kvasníc je asi preto toľko, aby rožky bolo ľahúčke, nafúknuté.
Libuše Romančíková
|16. 2. 2006 17:56
Těch 100g kvasnic není moc,ale 400g cukru to je asi překlep.Tolik nedávám ani do buchet.
NMarta
|16. 2. 2006 13:42
A ty kvasnice? Opravdu 100g?
Ivana K.
|16. 2. 2006 12:48
Ta spousta cukru do rohlíků sypaných solí, není tam nula navíc?