• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jemné bufetové rohlíky
Napište svůj komentář k receptu

Jemné bufetové rohlíky

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemné bufetové rohlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 40
      g moučkový cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 140
      g hera nebo jiný tuk na pačení
    • 100
      g droždí
    • 6
      dl mléko 5-6 , nebo voda
  • Na potření
    • 1
      ks vejce
    • olej
  • Na posypání
    • sůl hrubá
    • kmín
    • mák

Postup přípravy receptu

1
Do 2 dl mléka přidáme špetku cukru, rozdrobené kvasnice a necháme vykynout. Potom zpracujeme na těsto mouku, sůl, cukr, rozpuštěný tuk, kvásek a zbytek těsta. Dobře vypracujeme. Těsto necháme nakynout a rozdělíme ho na 6 stejných částí, které vytvarujeme do bochníčků. Každý bochník vyválíme na okrouhlou placku asi s 30 cm průměrem a potřeme olejem. Placku rozkrájíme na 8 trojúhelníkových částí a každý trojúhelník svineme od širšího okraje k rohu. Rohlíky skládáme na suchý plech, potřeme rozmíchaným vajíčkem a posypeme kmínme a hrubou solí nebo mákem. Pokud chceme čisté rohlíky, tak je jen potřeme a nesypeme. Pečeme v horké troubě asi 12 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jemné kuřecí závitky

Jemné kuřecí závitky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Jemné jablkovo-květové želé

Jemné jablkovo-květové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vvvvv | 15. 1. 2015 21:25

    dobrý :-)

  • Andrea Bednar | 31. 12. 2011 04:42

    Upekla jsem, deti jasaly z testa i z rohliku, my tez. Vyborne, krupave, krasne zlate. Je jich HODNE, tak ze zkusim zamrazit, delam to tak se vsim pecivem.

  • IvčaPě | 23. 4. 2008 11:24

    Vynikající !!! Trochu jsem se prala s tou okrouhlou plackou ,takže jsem dělala rohlíčky nakonec po svém ze čtverce a zkusila jsem i malé housky z trojcopánku !Výsledek ale předčil mé očekávání dávám za 1*** !!!Mohu jen doporučit !

  • Tereza Jarčušková | 17. 2. 2006 10:22

    Ďakujem kuchárke on-line

  • Kuchařka on-line | 17. 2. 2006 09:23

    Opraveno.

  • Tereza Jarčušková | 17. 2. 2006 08:38

    Jéééééééj, ten cukor je ozaj preklep, má tam byť samozrejme 40 g. Čo sa týka kvasníc , recept obsahuje 100 g, Rožky sú potom skutočne ľahúčke.

  • Jarka z Bratislavy | 16. 2. 2006 18:13

    To sú tzv. banketové rožky k bujónom, alebo k predkrmom. Určite ide o 40 g cukru a kvasníc je asi preto toľko, aby rožky bolo ľahúčke, nafúknuté.

  • Libuše Romančíková | 16. 2. 2006 17:56

    Těch 100g kvasnic není moc,ale 400g cukru to je asi překlep.Tolik nedávám ani do buchet.

  • NMarta | 16. 2. 2006 13:42

    A ty kvasnice? Opravdu 100g?

  • Ivana K. | 16. 2. 2006 12:48

    Ta spousta cukru do rohlíků sypaných solí, není tam nula navíc?

  • Anka | 16. 2. 2006 12:32

    400 g cukru nie je veľa?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Droždí Hera Hladká mouka Kmín Mák Mléko Moučkový cukr Olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Piškotový nepečený dort

Piškotový nepečený dort

Rybízový linecký koláč

Rybízový linecký koláč

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Košíčky z listového těsta

Košíčky z listového těsta

Bábovka z marmelády (džemu)

Bábovka z marmelády (džemu)

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

155
Dýňová tortila
Dýňová tortila
77
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
57
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
43
Máslové řízky
Máslové řízky
43
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14 geniálních způsobů!
Jak využít formu na muffiny? Toto je 14…
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si snadno vyrobíte i doma
Znáte labneh? Tenhle krémový čerstvý sýr si…
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na co jsou dobré?
Tradiční svatojánské ořechy: Jak je vyrobit a na…
AHA.cz Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Herec Václav Svoboda z Ulice: KRACH PLÁNŮ S POSTAVOU NYKLA

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Hledáte práci po padesátce? Tyto tři dovednosti musíte mít

Hledáte práci po padesátce? Tyto tři dovednosti musíte mít

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

Pája ze Survivora a Dominique Alagia: ROZCHOD!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

Živly v čínském horoskopu: Dřevo je chaos, Kov spořádanost. Co dalšího prozradil odborník a který element ovlivňuje vás?

  • Recepty.cz
  • Jemné bufetové rohlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact