• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jemná polévka z brambor a rajčat
Napište svůj komentář k receptu

Jemná polévka z brambor a rajčat

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemná polévka z brambor a rajčat
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata loupana
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      dl šlehačka
    • 700
      ml zeleninový vývar
    • panenský olivový olej
    • tymián
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrajené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám, přilijeme horký vývar a vaříme zhruba 30 minut. Poté vše rozmixujeme, přilijeme šlehačku (trochu ji ohřejeme předem), osolíme dle chuti a necháme vařit dalších 10-15 minut. Mezitím vezmeme plátky chleba (1 plátek na osobu) a rozdrobíme je. Do pánvičky dáme olej a drobky osmažíme. Polévku dáme do talířů, posypeme špetkou tymiánu, přidáme smažené chlebové drobky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým…

Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

Polévka z paprik a rajčat

Polévka z paprik a rajčat

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivanka | 23. 10. 2016 21:10

    Fakt moc dobráá <3

  • Aleš Rudolf Litera | 1. 6. 2016 10:50

    Můj manžel si velice pochutnal, momentálně je to jeho nejoblíbenější jídlo. :-* Rád mu kouřím :-[

  • iva kratka | 15. 11. 2012 13:19

    dobra polevka, misto salotky pouzivam cibuli

  • pippiva
    pippiva | 30. 5. 2012 19:13

    Slehacka se ohriva proto, abychom predesli jejimu pripadnemu srazeni (pokud je studena z lednice) po pridani do horke polevky. Jsem rada, ze chutnalo. :-)

  • Monika | 29. 5. 2012 20:03

    Výborná nakyslá polévka.Tu šlehačku jsem vůbec předem neohřívala.U receptu ale po otevření meníčka nevidím fotografii a u jiných receptů ano.

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 12:03

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:23

    Prosim oprirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Nakládaná loupaná rajčata Panenský olivový olej Šalotka Šlehačka Sůl Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Kokosové řezy IV.

Kokosové řezy IV.

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Lahodný čokoládový krém na dorty

Lahodný čokoládový krém na dorty

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Grilovaná nebo pečená špeková zelenina

Zapečené brambory s mletým masem podle Michala

Zapečené brambory s mletým masem…

Jednoduché švestkové knedlíky - kynuté, bez vajec

Jednoduché švestkové knedlíky -…

Rýžový salát / příloha

Rýžový salát / příloha

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

53
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
26
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
12
Cibulovo-česnekové plátky
Cibulovo-česnekové plátky
11
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
10
Pečené brambory
Pečené brambory

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: &#039;Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...&#039;

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Jemná máslová pomazánka ze sardinek s bylinkami
Jemná máslová pomazánka ze sardinek s…
Jemná perníková buchta
Jemná perníková buchta
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou a rýží
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou…
Jemná pórková pomazánka
Jemná pórková pomazánka
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Jemná polévka z brambor a rajčat
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact