• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jemná polévka z brambor a rajčat
Napište svůj komentář k receptu

Jemná polévka z brambor a rajčat

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jemná polévka z brambor a rajčat
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 600
      g brambory
    • 400
      g nakládaná loupaná rajčata loupana
    • 2
      ks šalotka
    • 2
      dl šlehačka
    • 700
      ml zeleninový vývar
    • panenský olivový olej
    • tymián
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrajené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám, přilijeme horký vývar a vaříme zhruba 30 minut. Poté vše rozmixujeme, přilijeme šlehačku (trochu ji ohřejeme předem), osolíme dle chuti a necháme vařit dalších 10-15 minut. Mezitím vezmeme plátky chleba (1 plátek na osobu) a rozdrobíme je. Do pánvičky dáme olej a drobky osmažíme. Polévku dáme do talířů, posypeme špetkou tymiánu, přidáme smažené chlebové drobky a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým…

Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

Polévka z paprik a rajčat

Polévka z paprik a rajčat

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivanka | 23. 10. 2016 21:10

    Fakt moc dobráá <3

  • Aleš Rudolf Litera | 1. 6. 2016 10:50

    Můj manžel si velice pochutnal, momentálně je to jeho nejoblíbenější jídlo. :-* Rád mu kouřím :-[

  • iva kratka | 15. 11. 2012 13:19

    dobra polevka, misto salotky pouzivam cibuli

  • pippiva
    pippiva | 30. 5. 2012 19:13

    Slehacka se ohriva proto, abychom predesli jejimu pripadnemu srazeni (pokud je studena z lednice) po pridani do horke polevky. Jsem rada, ze chutnalo. :-)

  • Monika | 29. 5. 2012 20:03

    Výborná nakyslá polévka.Tu šlehačku jsem vůbec předem neohřívala.U receptu ale po otevření meníčka nevidím fotografii a u jiných receptů ano.

  • Tereza T
    Tereza T | 8. 9. 2011 12:03

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 7. 9. 2011 15:23

    Prosim oprirazeni receptu do italske kuchyne, diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Nakládaná loupaná rajčata Panenský olivový olej Šalotka Šlehačka Sůl Tymián Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový patrový dort

Jahodový patrový dort

Rebarborový koláč

Rebarborový koláč

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku

Jehněčí kotletky & karotky na…

Halušky s brynzou

Halušky s brynzou

Cottage sardinky - pomazánka

Cottage sardinky - pomazánka

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Budapešťská pomazánka (nízkotučná)

Brambory zapečené (nejen) s mletým masem

Brambory zapečené (nejen) s mletým…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

77
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
53
Steak s vejcem, žampiony a sýrovou omáčkou
Steak s vejcem, žampiony…
45
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
33
Klasické lečo
Klasické lečo
28
Švestkový koláč bez lepku s drobenkou
Švestkový koláč bez…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

Monika Absolonová v Osvětimi: Navštívila rodinný pomník!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Jemná máslová pomazánka ze sardinek s bylinkami
Jemná máslová pomazánka ze sardinek s…
Jemná perníková buchta
Jemná perníková buchta
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou a rýží
Jemná polévka s uzeným masem, zeleninou…
Jemná pórková pomazánka
Jemná pórková pomazánka
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
Jemná rybí polévka
  • Recepty.cz
  • Jemná polévka z brambor a rajčat
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact