Šalotku nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji. Přidáme oloupané a na kostky nakrajené brambory, promícháme. Rajčata rozmačkáme vidličkou a přidáme k bramborám, přilijeme horký vývar a vaříme zhruba 30 minut. Poté vše rozmixujeme, přilijeme šlehačku (trochu ji ohřejeme předem), osolíme dle chuti a necháme vařit dalších 10-15 minut. Mezitím vezmeme plátky chleba (1 plátek na osobu) a rozdrobíme je. Do pánvičky dáme olej a drobky osmažíme. Polévku dáme do talířů, posypeme špetkou tymiánu, přidáme smažené chlebové drobky a podáváme.
Slehacka se ohriva proto, abychom predesli jejimu pripadnemu srazeni (pokud je studena z lednice) po pridani do horke polevky. Jsem rada, ze chutnalo. :-)
Monika
|29. 5. 2012 20:03
Výborná nakyslá polévka.Tu šlehačku jsem vůbec předem neohřívala.U receptu ale po otevření meníčka nevidím fotografii a u jiných receptů ano.